Őszi varázslat a Rosinante Fogadóban – A Szentendrei-sziget rejtett gyöngyszeme

Ha egy különleges, őszi kikapcsolódásra vágyunk, ahol a természet, a jó ételek és a meghitt hangulat találkozik, a Rosinante Fogadó tökéletes úti cél lehet. Nemcsak testet, de lelket is kényeztet, pont úgy, ahogy ősszel arra a legnagyobb szükségünk van.
Ahogy az októberi szellő aranyba és rozsdavörösbe öltözteti a fákat és a nyári nyüzsgést felváltja az ősz csendes bája, eljön az ideje a lassulásnak, a bekuckózásnak és talán egy kis kiruccanásnak is. Ha valaki a természet közelségére, finom ételekre és meghitt hangulatra vágyik, a Rosinante Fogadó tökéletes választás lehet.
A Szentendrei-sziget szívében, a festői Dunabogdány mellett megbújó szálláshely igazi élményt kínál azoknak, akik szeretnének kiszakadni a városi rohanásból. Az őszi időszak pedig különösen alkalmas arra, hogy felfedezzük ezt az elbűvölő helyet.
Meghitt hangulat, személyre szabott élmények
A fogadó különlegessége, hogy egyszerre családias és elegáns. Nem egy hatalmas szállodáról van szó, hanem egy olyan helyről, ahol az idelátogató valóban vendégnek érezheti magát. A tulajdonosok, Nagy Ágnes és Szikora Imre legfőbb törekvései a személyesség, az otthonosság és a minőség harmóniája. Azt szeretnék, hogy az ide ellátogató ne egyszerűen egy vendég legyen, hanem olyan valaki, aki egy baráti házba tér be.
A tágas, kényelmes szobák, a kandalló melletti olvasósarok, a kert végében megbúvó szauna mind azt szolgálják, hogy a pihenés teljes legyen. Ráadásul a fogadó csapata szívesen segít programokat szervezni, legyen szó kenutúráról a Dunán, látogatásról a közeli kézműves műhelyekben, vagy egy romantikus piknikről a parton.
A fogadó fekvése mindehhez ideális alapot biztosít. Szentendre belvárosa könnyen elérhető hajóval, miközben a környezet csendes, természetközeli. A környék számos látnivalót kínál: a Dunakanyar, a Pilis hegyvidéke rengeteg kirándulási lehetőséget biztosít (pl. a Rám-szakadékba), nem beszélve a közeli bájos településekről.
Gasztronómiai kalandok helyi ízekkel
A Rosinante azonban nem csupán a pihenésről, hanem a gasztronómiáról is híres. Az étterem séfje szezonális alapanyagokból dolgozik, így az őszi menü minden alkalommal meglepetést tartogat. Sütőtökkrémleves, vadpörkölt házi galuskával, frissen sült almás pite – csak néhány a helyi kedvencek közül. A fogadó különleges borvacsorákat is szervez, ahol neves pincészetek termékeit lehet megkóstolni a séf gondosan megkomponált fogásai mellé.
A természet őszi díszlete
A táj októberben és novemberben lenyűgöző színekbe borul. A Duna-part menti erdők és mezők ilyenkor a legszebbek: a reggeli ködben titokzatosan sejlenek fel a fák, a délutáni napfény pedig arany keretet von minden levél köré. Egy kiadós séta vagy kerékpártúra után jól esik visszatérni a fogadó melegébe, ahol forró tea vagy egy pohár testes vörösbor várja a vendégeket.
Ráadásul ősszel a fogadó nyugalmasabb arcát mutatja, kevesebb turista, nagyobb a csend. Ideális időszak egy kis lelki feltöltődésre, elmélyülésre – akár egyedül, akár párban, vagy barátokkal. Az év ezen időszakában a természet és a Rosinante is arra hív: lassítsunk le, figyeljünk befelé, és élvezzük az egyszerű dolgokat.
Neked ajánljuk
Mindenütt jó, de … – vendégségben Kiss Gabi lakberendező vidéki otthonában
„Mindenütt jó, de a legjobb otthon”- tartja a mondás, mely különösen...
Vidéki báj a fővárosban – Bemutatjuk az Év Háza 2025 közönségdíjas otthonát
A Mérmű Építész Stúdió 1980-ban alakult műemlék-helyreállítási...
Seacon Europe – innovációval a fenntartható jövőért
Digitális megoldások a versenyképesebb vállalkozásokért A Seacon...
Szarvasgomba, kutyák és kastélyhangulat – élményturizmus Alsópetényben
Nagy sikerrel zárult a VII. Alsópetényi Szarvasgomba és Lagotto...
Sárgabarackos pite recept: omlós és lédús nyári finomság
A napszínű, lédús sárgabarackok idénye javában tart. Biztosak...
Levendulás nyári receptek: szörp, fagylalt, keksz és fűszerkeverék
Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a...
