Zöldborsókrémleves recept bazsalikommal és oreganoval

Receptek , Konyhánk és kamránk

Az emberisé egyik legrégibb kultúrnövénye a borsó, melyből fantasztikusan finom zöldborsókrémlevest lehet készíteni. Ez a recept egy igazán gazdag ízvilágú verziója ennek a műfajnak, főételnek is könnyedén beillik egy munkás hétköznapon.

Hozzávalók a zöldborsókrémleveshez 4-6 főre

  • 1,2 kg zöldborsó
  • 800 ml zöldségalaplé
  • 120 g vaj
  • 150 g sárgarépa
  • 250 g vöröshagyma
  • 5 ml fehérbor
  • 50 g bazsalikom
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • bors
  • egy ág oregano
Egyszerű, gyors és finom karácsonyi bejgli recept - mákos, diós, gesztenyés , szilvás bejgli

A zöldborsókrémleves elkészítése

Mossuk meg a bazsalikomot és tépkedjük szét a leveleket.

Tisztítsuk meg a hagyma felét, a sárgarépát és vágjuk őket kockára.

Hirdetés

Egy serpenyőben vajon pirítsuk meg a hagymát és a répát, majd adjuk hozzá a bazsalikomot és pároljuk 5 percig.

Adjuk hozzá a borsót és pár perc további párolás után az alaplevet is. Forraljuk fel és hagyjuk lassú tűzön főni 30 percig.

Ha megfőtt, turmixoljuk le, sózzuk, borsozzuk és tegyük vissza a tűzre további 10 percre.

A hagyma másik felét vágjuk fel és pirítsuk meg olajon, majd pároljuk fehérborral. Tálaljuk a levest a párolt hagymával. A tetjét pedig díszítsük egy kis oreganoval.

Tipp!

A zöldborsókrémleves tálalását feldobhatjuk mikrozöldekkel vagy borsócsírával, esetleg leforrázott borsóval, vagy a Recept rovatunkban is megtalálható Kolbászmártással.

 

Köszönjük a receptet dr. Szterényi Annának, a Montem Vendégház tulajdonosának.

A zöldborsókrémleveshez hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.

Neked ajánljuk