Zöldborsókrémleves recept bazsalikommal és oreganoval
Hozzávalók a zöldborsókrémleveshez 4-6 főre
- 1,2 kg zöldborsó
- 800 ml zöldségalaplé
- 120 g vaj
- 150 g sárgarépa
- 250 g vöröshagyma
- 5 ml fehérbor
- 50 g bazsalikom
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- só
- bors
- egy ág oregano
A zöldborsókrémleves elkészítése
Mossuk meg a bazsalikomot és tépkedjük szét a leveleket.
Tisztítsuk meg a hagyma felét, a sárgarépát és vágjuk őket kockára.
Egy serpenyőben vajon pirítsuk meg a hagymát és a répát, majd adjuk hozzá a bazsalikomot és pároljuk 5 percig.
Adjuk hozzá a borsót és pár perc további párolás után az alaplevet is. Forraljuk fel és hagyjuk lassú tűzön főni 30 percig.
Ha megfőtt, turmixoljuk le, sózzuk, borsozzuk és tegyük vissza a tűzre további 10 percre.
A hagyma másik felét vágjuk fel és pirítsuk meg olajon, majd pároljuk fehérborral. Tálaljuk a levest a párolt hagymával. A tetjét pedig díszítsük egy kis oreganoval.
Tipp!
Köszönjük a receptet dr. Szterényi Annának, a Montem Vendégház tulajdonosának.
A zöldborsókrémleveshez hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.
Neked ajánljuk
A „Váratlan utazás” csodálatos világa Bali Enikő otthonában
Bali Enikő Instagram posztjai lenyűgöző és varázslatos otthonáról...
Ehető virágok a vidéki kertben
Mit gondoltok, a vidéki kertekben mekkora szerepük van a virágoknak?...
“Megélni a legteljesebb szabadságot” – interjú Németh Ida festőművésszel, a FlowBalaton alkotójával
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Németh Idával...
DESSZEReTlek: tortaműhely tele szeretettel.
Balatonalmádi egy kicsiny szegletében édesebb a levegő, mint bárhol...
A Balaton-felvidék leghangulatosabb piacain jártunk
Ha a nyári melegben, karunkon vesszőkosárral egy közeli termelői...
Sárgabarackos pite recept: omlós és lédús nyári finomság
A napszínű, lédús sárgabarackok idénye javában tart. Biztosak...