Bundában sült akácvirág recept
Ettél már bundában sült akácvirágot? Szívesen kipróbálnád? Itt a remek alkalom! Odakint virágzik az akác, és ennek apropóján Halmos Monika fitoterapeuta, növény- és borsommelier, író osztja meg velünk receptjét.
Ehető virágrecept a bundában sült akácvirág
Hozzávalók:
- 16 fürt akácvirág
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 20 dkg liszt
- csipetnyi sütőpor
- 2,5 dl tej
- sütéshez: olaj
- tálaláshoz: porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet meg a tejet, egy csipetnyi sütőport. Az akácvirágfürtöket a sűrű masszába mártjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk. Készülhet növényi tejjel vagy könnyű, száraz fehérborral is! Jó étvágyat hozzá!
Recept, fotók: Halmos Monika
A bundába sült akácvirághoz hasonló, izgalmas recepteket RECEPTEK rovatunkba találhatsz!
Kigyűjtöttünk párat, válogassatok, kóstolgassatok kedvetekre!
Ha nem szeretnél lemaradni a magazin folyamatosan frissülő tartalmairól, iratkozz fel ingyenes, hírlevelünkre! FELIRATKOZOM!
Vidéki rendezvényhelyszínek céges karácsonyokhoz
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre több cég keresi az ideális...
„Láthatóvá tenni a csendet” – Interjú Miklós Hajnal képzőművésszel
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Miklós Hajnalt...
12 lakberendezési üzlet, ahol a vidéki stílus garantált
Bár a vidéki stílus egy konkrét kategória, de többféle változata,...
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Sütőtökkrémleves, az őszi napok tökéletes fogása
Vannak az ősznek egyértelmű jelei, ilyen például egy tányér gőzölgő...
Birsalmasajt, ahogy nagymama készítette
A gyermekkornak sokféle íze lehet, a szerencséseknek biztosan...