Bundában sült akácvirág recept

Ettél már bundában sült akácvirágot? Szívesen kipróbálnád? Itt a remek alkalom! Odakint virágzik az akác, és ennek apropóján Halmos Monika fitoterapeuta, növény- és borsommelier, író osztja meg velünk receptjét.

Ehető virágrecept a bundában sült akácvirág
Hozzávalók:
- 16 fürt akácvirág
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 20 dkg liszt
- csipetnyi sütőpor
- 2,5 dl tej
- sütéshez: olaj
- tálaláshoz: porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet meg a tejet, egy csipetnyi sütőport. Az akácvirágfürtöket a sűrű masszába mártjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk. Készülhet növényi tejjel vagy könnyű, száraz fehérborral is! Jó étvágyat hozzá!

Recept, fotók: Halmos Monika
A bundába sült akácvirághoz hasonló, izgalmas recepteket RECEPTEK rovatunkba találhatsz!
Kigyűjtöttünk párat, válogassatok, kóstolgassatok kedvetekre!
Ha nem szeretnél lemaradni a magazin folyamatosan frissülő tartalmairól, iratkozz fel ingyenes, hírlevelünkre! FELIRATKOZOM!

„Egy vállalkozás növekedésének alapja a belső folyamataiban, lendülete az időgazdálkodásban rejlik.” Diána egyedi módszerrel mentorálja a vidéki vállalkozásokat
Marsi-Boldoczki Diána vállalkozásfejlesztő szerint mindegy, hogy...

Tegyük el a nyarat! – Bodzaszerelem
A májusi esték balzsamos illatai közül ezekben a hetekben bódítja...

Ajándékozz új külsőt a muskátlinak! Kreatív kézműves ötletek újrahasznosított virágtartókhoz
A muskátli igazán jól mutat újrahasznosított kaspóban is. Egyszerű...

Harangláb, a vidéki kertek tavaszi udvarhölgye és kísérői
Május az a hónap, mely tavasz nevű varázspálcájával szinte minden...

A magyarországi spárgatermesztés története
Az alföldi spárga Ha a spárga-szó felmerül, akkor mindig eszünkbe...

Tegyük el a nyarat! – Bodzaszerelem
A májusi esték balzsamos illatai közül ezekben a hetekben bódítja...
Legújabb cikkeink
Legolvasottabb
