Citrom dzsem recept egy kis csavarral


A citrom dzsem elkészítése
A citromot megmossuk (ha nem kezeletlen a héjja, akkor alapos tisztítást igényel), felkarikázzuk és minimális vizet öntünk rá, annyit, hogy ellepje.
1 éjszakát állni hagyjuk.
Másnap feltesszük főzni és addig főzzük, amíg meg nem puhul a héja.
Leturmixoljuk, de nem pépesítjük (maradjon kicsit darabos).
Visszatesszük a tűzre, majd hozzátesszük a többi hozzávalót: a vaníliát, sót, citromok kifacsart levét, az 1 ek cukorban elegyített pektint.
2-3 percet forraljuk és mehet is az üvegekbe.

Tipp:
Ha nem akartok vesződni a citrom dzsem készítésével, akkor jó hír, hogy karácsonyra elkészítettük a Rózsavilágos – FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDÉS verziót:
Fehér Rózsa – Citrom – M63 Bulldog Sör
Szerintünk nagyon jól sikerült kompozíció! Halakhoz, roston szárnyasokhoz, sajtokhoz ajánljuk. Sütik közül a browniehez és mákos-diós tortához már kipróbáltuk.
Hamarosan fent lesz a webshopban – www.rozsavilag.hu – , de addig is kérhetitek e-mailben ( info@rozsvilag.hu )
Boldog karácsonyt kívánunk!
A citrom dzsemhez hasonló, kipróbált desszerteket találsz RECEPT rovatunkban.
Neked ajánljuk

Innovatív és környezettudatos építési technológiákat hoz 2025
Sokunk fejében az építkezés csak klasszikus módon képzelhető el,...

Látogatóban Herczeg Ágota festőművész otthonában
Hajnal van. A felkelő nap első fényei milliárd vakító fénypontként...

Vidéki, magyar, természetközeli szálláshelyek és egy csipetnyi Toszkána – II.rész
Korábbi cikkünk folytatásaként újabb hat hangulatos, stílusos vidéki...

Herczeg-Fekete Cottage: Történelem és kényelem a Mezőségen
Simontornya szőlősdombjainak a tetején, a Mózsé-hegyen elhelyezkedő...

Krapfen, avagy a farsangi fánk – recepttel
A farsangi időszak hagyományos desszertje a farsangi fánk....

Két lélekmelengető receptötlet a szürke téli hónapokra
A karácsonyi dínomdánomnak már vége, beköszöntött a kicsit komor...