Citrom dzsem recept egy kis csavarral
A citrom dzsem elkészítése
A citromot megmossuk (ha nem kezeletlen a héjja, akkor alapos tisztítást igényel), felkarikázzuk és minimális vizet öntünk rá, annyit, hogy ellepje.
1 éjszakát állni hagyjuk.
Másnap feltesszük főzni és addig főzzük, amíg meg nem puhul a héja.
Leturmixoljuk, de nem pépesítjük (maradjon kicsit darabos).
Visszatesszük a tűzre, majd hozzátesszük a többi hozzávalót: a vaníliát, sót, citromok kifacsart levét, az 1 ek cukorban elegyített pektint.
2-3 percet forraljuk és mehet is az üvegekbe.
Tipp:
Ha nem akartok vesződni a citrom dzsem készítésével, akkor jó hír, hogy karácsonyra elkészítettük a Rózsavilágos – FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDÉS verziót:
Fehér Rózsa – Citrom – M63 Bulldog Sör
Szerintünk nagyon jól sikerült kompozíció! Halakhoz, roston szárnyasokhoz, sajtokhoz ajánljuk. Sütik közül a browniehez és mákos-diós tortához már kipróbáltuk.
Hamarosan fent lesz a webshopban – www.rozsavilag.hu – , de addig is kérhetitek e-mailben ( info@rozsvilag.hu )
Boldog karácsonyt kívánunk!
A citrom dzsemhez hasonló, kipróbált desszerteket találsz RECEPT rovatunkban.
Neked ajánljuk
12 lakberendezési üzlet, ahol a vidéki stílus garantált
Bár a vidéki stílus egy konkrét kategória, de többféle változata,...
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Egy téli kedvenc, a gesztenyepüré rövid története
Karácsonyi vásárokban andalogva anyukám mindig gyermekkora sült...
A karácsonyfa története
Minden évben illatos, frissen vágott fenyő áll a nappaliban csodás...
Gesztenyekrémleves, ahogy mi szeretjük
Egy igazán finom téli melengető leves elkészítését szeretnénk most...
Sütőtökkrémleves, az őszi napok tökéletes fogása
Vannak az ősznek egyértelmű jelei, ilyen például egy tányér gőzölgő...