Csillagles és szőlőhegyi romantika a The Cottage vendégházakban

Utazás

Tamásiban, az erdő mellett fedezhetjük fel a szőlőhegyi romantikával fűszerezett TheCottageHu vendégházakat. Gyönyörű környék, ahol az elképzelhető legnagyobb nyugalom van. A szállásokon kényelmesen elférnek egymás mellett a dézsafürdőző vendégek, a szarvasok és a mókusok. Várhegy és Tuskós, eredendően parányi présházak voltak. Tulajdonosaik – Andok Zsuzsanna és családja – csak tetőcserét szerettek volna elvégezni, aztán arra jutottak, hogy a kisházak megérdemlik, hogy fel is újítsák őket. Mivel a család, és minden ismerős szeretett itt időzni, úgy gondolták, hogy ezzel valószínűleg mások is így lennének, és megosztották a nagyközönséggel. Mottójuk magáért beszél: „Itt tényleg nyugi van.”

Erdei elvonulás családostól: TheCottageHu – Tuskós

Minden a Tuskós-házzal kezdődött. Az 1940-es években épült kisházból bájos, erdei szállás lett, ahol, ha lekapcsoljuk az esti világítást, akkor az orrunkig sem látunk. Fényszennyezés nincs, ragyogó csillagok annál inkább. A telek több mint harminc éve a család birtokában van, akik a nagymama 80. születésnapjától az érettségi bulikig itt ünnepeltek minden jelentős eseményt. A ház csőszlaknak épülhetett, egy apró konyhából és egy lakószobából állt, de semmiféle komfort, sőt fürdőszoba sem volt benne. „Eredetileg csak tetőcserét terveztünk, de úgy gondoltuk, hogy ha már annak nekiállunk, akkor csináljuk rendesen és alakítsunk ki hálószobákat is, hogy akár napokat tudjunk itt időzni. A vendéglátás ötlete csak később jött.”– meséli Zsuzsa, aki lakberendező, így az enteriőr az ő ízlését tükrözi.

Nógrád Vendégház - Elizabeth Cottage - Benczúrfalva

„Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy mindkét kisház a sajátunk és szabad kezet kaptam. Az eredeti épületeket nem lebontani, hanem felújítani, felfrissíteni szerettük volna. A férjem és én is nagyon szeretjük, elismerjük a régi értékeket és ezek a présházak még természetes anyagból, emberi kéz munkájával épültek. Sok tárgyat megőriztünk, például Tuskóson a régi ajtóból fali fogas, Várhegyen apukám műhelyszekrényéből tálaló készült.”- mondja Zsuzsa. A Tuskós Vendégházban két hálószobát alakítottak ki, így családoknak, kisebb baráti társaságoknak ideális. A kisházak minden szegletében visszaköszön a szőlőhegyi romantika és a múlt nagyrabecsülése. A belső megjelenésben természetes, világos burkolatok és textilek dominálnak; vintage és cottage stílusjegyeket fedezünk fel enyhén loftos elemekkel árnyalva.

Nógrád Vendégház - Elizabeth Cottage - Benczúrfalva

A tökéletes vidéki szállás pároknak : TheCottageHu – Várhegy

A várhegyi telket édesapámtól örököltem, aki nagyon ragaszkodott hozzá, így nem volt szívem eladni, de önmagában egy üres telekkel nem tudtam mit kezdeni. Viszont a mellette lévő eladó lett, amin állt egy kicsi, elhasználódott, 80-as években épült présház. Megvásároltam és összenyitottuk a telkeket, melyet egy hatalmas tereprendezés követett A kiöregedett szőlőt újratelepítettük, rezisztens gyümölcsfákkal és csemegeszőlővel ültettük be az udvart, mert úgy döntöttünk semmiféle vegyszert nem fogunk használni.”– meséli tovább Zsuzsa. A The Cottage Várhegy a városon belül, szűk száz méterre az erdőtől fekszik. A felújítás során egy hálószobát alakítottak ki benne, ezért itt párokat látnak vendégül, akik elbújhatnak a világ elől, közel a természethez. Mindeközben elérhető távolságban van a város és a környék ezer és egy látnivalója. Például a Tamási Termálfürdő, a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont, a Miklósvári-tó, a Tamási Parkerdő és Vadaspark és több kerékpárút. A programok között pedig a városi gyereknap, húsvéti és pünkösdi rendezvények, valamint a Trófea Vadgasztronómiai Fesztivál kap kiemelt figyelmet.

Nógrád Vendégház - Elizabeth Cottage - Benczúrfalva
Nógrád Vendégház - Elizabeth Cottage - Benczúrfalva

Dézsafürdő és reggeli a szabadban

A csend és a béke mellett, a természetközeli szállások teljes komfortot is biztosítanak. „Egy kastélyszállóval, luxus villával nem tudunk versenyezni, és nem is a minimum követelményekre törekedtünk, hanem figyeljük, mivel tudunk még a vendégeink kényelméhez hozzátenni.” – teszi hozzá Zsuzsa, aki a most elkészült vendégkönyvüket, helyi termelők és kézművesek elérhetőségeivel szeretné bővíteni a TheCottageHu látogatóinak, akik egyébként, ha igazi vidéki reggelire vágynak, a közeli étteremben megkaphatják. A szállások teljesen felszereltek, a kávéfőzőtől a köntösökig, a hintaágytól a kerti grillig minden megtalálható. A főzéshez szakíthatunk fűszernövényeket a kerti fűszerspirálokból, amiket Zsuzsa saját kezűleg készített. És amit vétek kihagyni, az a dézsafürdő Várhegyen, a jakuzzi és szauna pedig Tuskós udvarán.

Nógrád Vendégház - Elizabeth Cottage - Benczúrfalva
Nógrád Vendégház - Elizabeth Cottage - Benczúrfalva

Az erdőszéli vendégházakban, a nyugalom és a csend földjén bárki ki tudja magát pihenni. Este a tiszta, csillagos ég alatt elfelejtjük a teendőinket, sőt még azt is, hogyan zúg a villamos. 

Ha szívesen kipihennéd magad ebben a csodás környezetben, bővebb információt itt találsz: www.thecottage.hu

szerző: Elekes-Vécsei Nóra, fotók: Bata Tamás

Téged is elvarázsol a vidéki élet? Érdekel lakberendezés? Akkor ezek biztosan tetszeni fognak Neked:

Vidéki ház és kert rovatunk

Vendégségben Kiss Gabi lakberendező otthonában

Színes otthonok vidéki stílusban

A bútorfestő 270 éves háza

Ne maradj le folyamatosan frissülő tartalmainkról! Iratkozz fel hírlevelünkre! FELIRATKOZOM

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!