Kedvenc kencéink – szendvicskrémek hétfőtől péntekig

Konyhánk és kamránk , Receptek

A szendvicskrémek igazán hálás fogások az elfoglalt háziasszonyok menüjében, hiszen változatosak és általában mindenki szereti őket. Egy kis előretervezéssel gyorsan és könnyen elkészíthetők. Reggelire vagy vacsorára is remek választás pirítóssal és friss zöldségekkel tálalva. Kiválólan bevethetők baráti összejöveteleken is. Ha lehetőséged van rá, készítsd el egy nappal korábban, hogy az ízek jól össze tudjanak érni a hűtőben!

Hétfő

Hirdetés

Tojáskrém

Főzz keményre 6-8 tojást, majd pucold meg! Szakállas trükk, de azért a teljesség kedvéért legyen itt – a tojásokat forrástól számított 15 percig főzd, miután leöntötted róla a forró vizet, alaposan hűtsd le hideg vízzel, hogy a fehérje szépen elváljon a héjtól. A főtt tojásokat vágd össze kis darabokra, majd adj hozzá sót, borsot, egy teáskanálnyi mustárt, egy evőkanál tejfölt és egy evőkanál majonézt! Ezt követően pürésítsd botmixerrel! Ha nem elég krémes, keverj még bele ízlés szerint tejfölt és majonézt! Végül ízesítsd apróra vágott újhagymával, a zöldjét is tedd bele nyugodtan!

Kedd

Kacsamájkrém

Fél kiló kacsamájat kisebb, de nem túl kicsi darabokra vágok. Egy fej nagyobb vöröshagymát felkockázok és kacsazsíron, disznózsíron vagy kókuszzsíron üvegesre párolok. A tűzről levéve pirospaprikát adok hozzá, majd ráteszem a kacsamáj darabokat. Az egészet közepes lángon elkezdem főzni, majd amikor megrottyan, majoránnát és borsot is szórok rá. Nem túl sokat, mert kiemelni akarom a kacsamáj ízét, nem elnyomni. Addig főzöm, amíg már nem véres, ha megnyomok egy kacsamáj darabot. Ekkor elzárom és hagyom kihűlni. Ha kihűlt, akkor húsdarálón ledarálom vagy kis adagokban az aprítóba teszem! Ezután sózom és teszek bele egy kis mustárt ( 1-2 teáskanálnyit), majd jól összekeverem.

Szerda

Tepertő krém

Két tojást keményre főzök, majd hagyom kihűlni. Kb. 30 dkg tepertőt húsdarálón ledarálok, vagy kis adagokban az aprítógéppel pépesítem. A két tojást a sajtreszelőn lereszelem és hozzá keverem a már ledarált tepertőhöz. Sózom és még hozzá teszek egy kevés ( 1-2 teáskanál) mustárt. Az egészet jól összekeverem és kész!

Csütörtök

Padlizsánkrém

Süss meg két-három padlizsánt a sütőben 200 fokon! Akkor van készen, ha a héja megkeményedik és ha óvatosan megérinted, érzed, hogy a héj már elvált a növény húsától. Miután kihűlt, hosszában szétvágjuk a héját és kikanalazzuk a belsejét egy olyan tálba, amiben botmixerrel tudjuk pürésíteni. Ezt követően 2-3 gerezd fokhagymát megpucolunk és fokhagmya nyomón keresztül hozzáadjuk a padlizsán püréhez. Sóval, borssal és olívaolajjal ízesítjük. Ha a nem vegán verzió is szóba jöhet, tegyél bele kevés tejfölt és majonézt is.

Péntek

Halkrém

Négy darab 80 grammos olívaolajos tonhalkonzervet bonts fel, a tetején összegyűlő olajból érdemes leönteni! A Rio Mare a legfinomabb, legalábbis nekünk. Villával törd össze a tonhalat, adj hozzá egy fej apróra vágott lilahagymát, ízlés szerint sót. Bár olajos a tonhal, de szoktam hozzá frissen egy kis extra szűz olívaolajat adni. A fenti kencékhez hasonlóan tejfölt és majonézt keverek hozzá a végén.

Tipp! Ha pedig minden szendvicskrém rákerült a pirítósra, tegyünk a tetejére csírákat, nem csak dekoratívak, hanem rendkívül finomak és egészségesek is! Olvassátok el Vitaminpótlás csírákkal cikkünket!

 

Jó étvágyat kívánunk!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

„A tradíció úgy éli túl, ha megújul” – invitáló a Hagyományok Háza kiállítására

Hagyományok Háza legújabb, rendkívül látványos tárlata, melynek ünnepélyes megnyitóján jártunk. A „Pixel és folklór” tárlat rendhagyó címében maga az üzenet is kódolt: a fotográfia műfaja az, ami hidat jelent a hagyomány és a modernitás között, hisz a tradíciót megörökítve leképezi a múltat a ma emberének.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!