Kétkeréken a Dél-Dunántúlon – 2 felejthetetlen biciklitúra

Életünk , Utazás

Sokak által kedvelt sport a kerékpározás, nem véletlenül, hiszen a futással ellentétben nem károsítja a térdeket, ráadásul akár barátokkal, családdal is útnak indulhatunk. Ha szeretnétek új helyeket felfedezni, biciklitúrázni egyet egy ismeretlen vidéken, akkor bátran ajánljuk a Dél-Dunántúlt, ahol bőven akad csodálatos, mesébe illő táj, amit érdemes megismerni.

Összegyűjtöttük, hogy milyen kerékpáros útvonalakat érdemes kipróbálnotok a Dél-Dunántúlon.

Hirdetés
Kétkeréken a Dél-Dunántúlon - 2 felejthetetlen kerékpáros útvonal

Vidéki élet kétkeréken

Hazánk dél-dunántúli részén rendkívül látványos kerékpáros túrákat tehetünk. Síkságok és dombságok váltogatják egymást, változatosak az útviszonyok, így kényelmesen tekerhettek a varázslatos tájakon. A dél-dunántúli régióban járva, érdemes felkeresni a Dráva-partját, a Duna menti erdőket, a Mecsek lankáit, illetve Somogy, Tolna és Baranya megye nevezetességeit. Ezen a vidéken bőven akadnak néprajzi gyűjteményt őrző falvak, híres borvidékek, köztük a Villányi is. A legtöbb bicikliút a megyeszékhelyektől indul, majd kisebb forgalmú közutakon halad át.

Kétkeréken a Dél-Dunántúlon - 2 felejthetetlen kerékpáros útvonal

Pécs – Orfű biciklitúra

Pécsrőé és Orfűről már biztosan mindenki hallott, azt azonban márlehet, hogy ne sokan tudják, hogy kerékpárút köti össze őket. A Mecsek látványosságai, az Orfűi tó, illetve Abaliget olyan környékek, melyeket nem szabad kihagyni. A túraútvonal teljes hossza kicsit több mint 20 km, így tökéletes egy laza hétvégi kiránduláshoz.  Vonattal könnyedén elérhető mind Pécs, mind Abaliget, így akkor is remek választás, ha nem fér bele egy körtúra.

Kaposvár és környéke

Új kerékpárutak épültek Somogy megyében, így most már bicajjal érhető el a Zselici Csillagpark, és a hangulatos a Hotel Kardosfa. Ezen a vidéken most már összesen 50 kilométeres hálózatot alakítottak ki a kétkeréken érkezők számára. Emellett elkészült a Fonyódtól délre fekvő Buzsák-Csisztafürdőtől egészen Somogyvámosig a 19 km hosszú útvonal, amely szintén varázslatos látványt nyújt az itt elhaladóknak.

A Zselici útvonal érinti Zselickislakot, Zselicszentpál, Simonfa, Patca és Szenna településeket, ahol ráadásul megannyi látványosság várja kicsiket és nagyokat egyaránt. Ha gyermekekkel érkeztek, akkor érdemes ellátogatni a népszerű Katica tanyára, vagy a Szennai Skanzenbe.

Kétkeréken a Dél-Dunántúlon - 2 felejthetetlen kerékpáros útvonal

Mivel készüljetek az útra?

Bár a tekeréshez csak egy jó biciklire van szükség, ennyiben nem merül ki a felszerelések listája. Persze mehettek elektromos robogóval, ami felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt hasznos lehet, azért valljuk be, itt pont a tekerés lenne a cél. Vannak akik egészségügyi okból nem tudnak tekerni, nekik nyújthat segítséget egy ilyen eszköz, hiszen így ők sem maradnak ki egy ilyen vidám programból.

Emellett, mivel a legtöbb esetben országúton mentek majd, így ne feledkezzetek meg a láthatósági mellényről, illetve a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzéséről sem. Mindig legyen nálatok pótbelső, cseréhez szükséges kellékek, pár falat, illetve természetesen víz. 

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Jeles napok

Egerlövő színes öko-óvodája, ahol a gyerekeknek saját biokertészete van

Öko-óvoda működik Egerlövőn. Saját bio-kerttel, korszerű felszereléssel és biztonságos, családias környezettel várják a gyerekeket az intézményben.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Neked ajánljuk

Receptek Neked