Tata, ahogy még nem láttad

Életünk , Utazás

Ma már talán kevésbé divat útikönyvvel a kezünkben felfedezni egy-egy várost.  Változtassunk hát rajta! Rátaláltunk egy formabontó ÚTIKÖNYVre, csupa nagybetűvel, amit garantálunk, hogy szeretni fogsz. A szerencsés város pedig, amiről Komondi Ágnes letehetetlen mesterművet alkotott, nem más, mint TATA. 

Tata Komondi Ágnes

A  Tata könyv minden túlzás nélkül olyan újfajta, friss megközelítéssel mutatja be a Vértes és a Gerecse hegység találkozásához épült város nevezetességeit és sokszor még a helyiek számára is felfedezésre váró kincseit, hogy a légiesen megkomponált oldalak szinte lapozzák helyetted a könyvet és egyszer csak azt veszed észre, hogy a végére értél, de még olvasnád tovább.

Tata Komondi Ágnes

Kevés dolog van a pandémiával kapcsolatban, amiért hálásak lehetünk, ez a könyv közéjük tartozik. Jött a Covid, maradj otthon. Mint sokaknak, Áginak is egyre kevesebb lett a munkája, így gondolt egyet és élt a lehetőséggel, hogy a régóta dédelgetett ötletét megvalósítsa. „Egy éven át készült a könyv, így négy évszakos lett. Volt, hogy naponta többször is kint voltam fotózni. „ – meséli a szerző.

Tata Komondi Ágnes

A könyv olyan érdekes elemekkel kelt egyedi és egyben nagyon szerethető hatást, mint például a sziluett fotók. Ágnes számára az emberek fontos részei a fotóknak, mint ahogy Tata sem létezik emberek nélkül. „Sokáig gondolkodtam rajta, hogyan tudnék embereket csempészni úgy a könyvbe, hogy senkinek se sértsem meg a személyiségi jogait és ne kelljen végeláthatatlan engedélyeket kérnem. A sziluett fotók ötletéhez, vagyis hogy nappal szemben fotózzam az embereket, az is hozzájárult, hogy én sem szeretem, ha fotóznak.”

Melyek a kedvenc helyeid Tatán?

Ez az a városka, ahova nem tudsz elégszer visszatérni, hiszen egy-egy nap nem elég, hogy mindent láss. A könyvet lapozgatva ezt még inkább így érzi az ember. Tata természeti szépségei mellett megtalálod a múlt kincseit is, de ha kulturális élményre vágysz, arra is van lehetőség egy kellemes nyári estén a szabadtéri színpadon.

Tata, a vizek városa. A számos malom mellett több tó is található itt és a város közelében. Az Öreg-tó minden korosztálynak örömet nyújt, hiszen ugyanolyan élmény sétálgatni a partján, mint vitorlázni, vagy csókanázni egyet. A számos horgásztó remek kikapcsolódás a horgászni vágyóknak, míg a Cseke tó partjára épített romantikus angolkertben felfedezhetjük a múlt emlékeit.

Tudtad?

Tata eredetileg két különböző településből állt: Tata és Tóváros, amelyeket 1938-ban egyesítettek.

Minden városnak, vidéknek, tájnak kívánunk egy Tata könyvet!

 A Tata könyv megrendelhető a tatakonyv.hu weboldalon.

Tata könyv

Utazz velünk hazánk más elragadó tájaira is! Nézz körül az Utazás rovatunkban!

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Jeles napok

A „Váratlan utazás” csodálatos világa Bali Enikő otthonában

Bali Enikő otthona egy igazi csodavilág. Fajansz gyűjteménye egy régmúlt világba repít minket vissza, ahol jó elidőzni.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Neked ajánljuk

Receptek Neked