Tata, a vadludak városa télen – Tatai Vadlúd Sokadalom 2023

Programajánló

Ha november, akkor Tatai Vadlúd Sokadalom 2023-ban is! Tata évről évre egyik leglátogatottabb rendezvénye, mely november 25-én lesz. Hazánk  évente több százezer vadlúdnak téli otthona, egyik legnagyobb telelőhelyük az Öreg-tó Tatán.

23. Tatai Vadlúd Sokadalom – 2023. november 25.

Idén is lázasan készül Tata városa a náluk telelő több tízezer madár tiszteletére rendezett eseményre, a Tatai Vadlúd Sokadalomra, melyre november 25-én kerül sor.  Az érdeklődők résztvehetnek madármegfigyelő versenyen, megnézhetik a madarak ki- és behúzását (kihúzás 7 órakor, behúzás 15:30 – 16:30 között). De lesz itt harkálymegfigyelés, solymászbemutató, kézműves foglalkozások, természetismereti vetélkedő, egyszóval állati jó programokra számítsatok!
Tatai vadlúd sokadalom

Fedezd fel az egész várost és egyél egy jót a Malom és Kacsában!

A vadludak a napfelkeltével elindulnak élelmet keresni, majd délután, sötétedéskor térnek vissza tömegesen. Természetesen napközben is el lehet csípni őket, de a tömeges vonulást hajnalban vagy délután lehet látni. Érdemes ezért úgy tervezni, hogy az egész napot töltsétek a városban és fedezzétek fel, melyhez jószívvel ajánljuk Komondi Ágnes Tatakönyvét (képes könyvbemutatónkat itt találod). Ha eddig nem szeretted az útikönyveket, akkor ezt feltétlen szerezd be és garantáljuk, hogy másképp fogsz ezentúl gondolni erre a műfajra. 

Tatai Vadlúd Sokadalom 2023 - Étterem Tatán - Malom és Kacsa

Tata nemcsak vadludakban, vizekben és gyönyörű épületekben gazdag, hanem gasztrokalandokban is. Térjetek be egy több száz éves malomból átalakított csodálatosan hangulatos étterembe az Öreg-tó partján, a Malom és Kacsába. Jó vadlúdlest kívánunk!

Hirdetés

Hétvégi vadlúd megfigyelések az Öreg-tó partján

Nemcsak a Tatai Vadlúd Sokadalom napján érdemes Tatára látogatni. November 18. és december 17. között családias hangulatban szakvezetők és teleszkópok segítségével vadlúd megfigyeléseket tartanak, az érdeklődők a ludak ki- és behúzását tekinthetik meg.  

Részletes program: www.vadludsokadalom.hu
Fotók: Komondi Ágnes
A Tatai Vadlúd Sokadalomhoz hasonlóan izgalmas programokat találsz PROGRAMAJÁNLÓ rovatunkban.

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!