XIX. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek 2023

Programajánló

A szervezők 2023-ban is kreatív ötletekkel újítják meg a Tihanyi Levendula Fesztivál programját és természetesen a Levendula Hetek sem marad el. Ki ne ismerné a legendás Beatles egyik legnépszerűbb számát, az All you need is love-ot? Sokféle helyzetben megállja a helyét, üzenete egyértelmű: a legtöbb, amire szükségünk van, az a szeretet.

Nem véletlen, hogy a Levendula Hetek szervezői az idei rendezvény mottójául az „All you need is lavender.” szlogent választották. A 19. fesztiválnak a központi témája az lesz, mitől olyan különleges növény a levendula.

A levendula termesztésének Magyarországon és a mediterráneumban is régi hagyománya van. Csodás látványa és illata, sokrétű felhasználhatósága, és értékes, gyógyító beltartalmi összetevői okán a virágnak hatalmas rajongótábora van. 

XIX. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

Levendula SZEDD MAGAD!

Időpont: 2023. június 16. – július 2.

Idén is megrendezi a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága a Levendula Szedd magad! programot a Tihanyi-félszigeten. Jöjjön el Ön is, gyönyörködjön az illatos és látványos levendulamezőben, szedje tele a helyszínen vásárolt aratótáskát és vigye haza a virágokat és az élményt!

Helyszín: Tihanyi-félsziget, Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó)
GPS: 46.919750, 17.864778

Máshol is lesznek Szedd magad! levendulaszüretek. Nézd meg az országos listánkat! Levendulaszüret 2023-országos lista a szedd magad levendulás kertekről

A Tihanyi Levendula Hetek programja

Programajánló 2023. június 16-24-ig

 2023. június 16. péntek    

ILLATSZALON
15:00-17:00        A levendula
A levendula története és levendulás kozmetikumok (nyugtató fürdőtea, spray napégésre, tápláló testolaj, szaglósó migrénre) készítése

18:00-20:00        Kirándulás az Öreg-levendulásba
A résztvevők a túra során megismerhetik az ültetvény történetét és a levendula gyógyító hatását.

2023. június 17. szombat    

TIHANY SPORT
9:00-12:00        Levendula-kör túranap
A Levendula Hetek keretében idén június 17-én első alkalommal rendezzük meg a Levendula Kör Túranapot. A csodálatos virágzó levendulamezőket érintő túra igazi különlegesség! Ilyenkor a pompázatos ültetvények tele vannak élettel és mámorító illatfelhőben úszik a táj, különösen aratáskor.

MÁDL FERENC TÉR

10:00-17:00        „Egyszer Élünk Körút”
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány országos szűrőprogramja, az „Egyszer Élünk Körút” – célja a 2-es típusú cukorbetegség megelőzése, illetve korai felismerése. Évente több tízezer embert érünk el országszerte neves fesztiválokon, családi- és egészség napokon, valamint sportrendezvényeken ingyenes szűréseinkkel! Idén először részt veszünk a Tihanyi Levendula Heteken, ahol szakembereink vércukorméréssel, vérnyomás- és véroxigénszint méréssel és vese tanácsadással várnak minden kedves érdeklődőt sárga sátrainknál.

10:00-17:00        Varróka Műhely Győry Alizzal
A levendulás filc függők, díszek és tűpárnák mellett készíthetnek egészséges filc-ételeket a gyerekek: saláta hallal, zöldségekkel.

19:00        Renáta & Kónyai Tibor Duó Koncert
Zenei repertoárjukban megtalálhatóak népszerű magyar és portugál dalok – Swing dallamok, továbbá Bossa Nova zenék.

 

További részletes programajánló: Levendulafesztivál.hu

A Tihanyi Levendula Fesztiválhoz hasonlóan izgamas vidéki programokat találsz folyamatosan frissülő PROGRAMAJÁNLÓ rovatunkban.

Kövesd Instagram és  Facebook oldalunkat is, hogy ne maradj le az újdonságokról! 

Stílusos vidéki szállásajánlatunk a Balatonnál

Gejzír Vendégház Tihany

Gejzír Vendégház – Tihany

Cím: Tihany, Cserhegy

Leírás:  Szüleinktől kaptunk egy pici birtokot egy nádtetős présházzal, ahol gyermekként szüreteltünk és venyigéből rakott tűzön gardát sütöttünk… „Kézbe vettük”, alakítottuk és ez született belőle. Élvezzétek azt a nyugalmat, csendet, kakukkfűillatot, amely a mai napig bennünket is elvarázsol… Az igazi szőlőhegyi hangulatú, balatoni panorámás vendégházunk 2-4 fő számára nyújt pihenési lehetőséget. 

Foglalás, érdeklődés: Küsz Marianna https://www.facebook.com/gejzirvendeghaztihany

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!