Vidéki Adventi vásárok 2023

Programajánló

Decemberhez közeledve sorra nyitják kapuikat vidéken is az Adventi vásárok, melyek 2023-ban is országszerte rengeteg programmal várják a látogatókat. Mi is összegyűjtöttünk nektek 10+1 ajánlatot a kínálatból.

1. SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Helyszín: Szeged, Dóm tér

Időpont: december 1- 24.

Programok: A hagyományoknak megfelelően december 1-jén ünnepi díszt ölt Szeged Dóm tere és megkezdődik az adventi készülődés időszaka. A központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, ahol minden korosztály számára készülnek izgalmas programokkal a szervezők. Idén is elindult az 50 méteres óriáskerék, melyből páratlan kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó Dóm térre és a belvárosra.

Részletek: www.facebook.com/szegedikaracsony/

Adventi vásár Szeged 2023

2. ADVENT GYŐRBEN

Helyszín: Győr, Széchenyi tér, Dunakapu tér

Időpont: 2023. november 25. – december 23.

Programok: Győr városa ismét ünnepi díszbe öltözik, december 1-én megnyitja kapuit a Győri Adventi Vásár, melyet büszkén emlegetnek Közép-Európa egyik leghangulatosabb karácsonyi vásáraként.
A közel egy hónapos adventi időszak alatt szabadtéren és beltéren egyaránt számtalan hangulatos és izgalmas program várja az ide látogatókat. Fellép többek között Kozma Orsi, Bereczki Zoltán, Hadházi László. Aki pedig kalandra vágyik, kipróbálhatja az Óriáskereket, dodzsemezhet, felülhet a körhintára vagy kisvasútra.

Részletek: www.hellogyor.hu/esemenyek/advent-2/

kevelyhegyi_levendulaszuret_2022

Kép: gyoriszalon.hu

3. XII. PÉCSI ÁDVENTI KÉZMŰVES- ÉS MESEVÁSÁR

Helyszín:Pécs, Belváros

Időpont: 2023. december 1–23.

Programok: Magyarország egyik legszebb és leglátványosabb ádventi vására a Pécsi XII. Adventi Kézműves- és Mesevásár. Egy igazán különleges rajzversenyt is meghirdettek Advent előtt a gyerekek részére az Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázat keretében. Az alkotásokat hétvégente a házfalakra vetítve mutatják be. Vasárnap délelőttönként gyerekprogramok – többek között Gryllus Vilmos, a Tintaló Társulás – szórakoztatja. Idén is eljön a Mikulás, a Széchenyi téren pedig meseolvasás várja az apróságokat.A felnőtteket változatos zenei programokkal, gasztroudvarral, kézműves vásárral, fényfestéssel várják a Széchenyi térre. Koncertet ad többek között Mátyás Pribojszki, Jazzation, Zséda. Az adventi koncertsorozatot Herczku Ágnes estje zárja.

Részletek: https://www.adventpecs.hu/; https://pecs.hu/esemenyek/advent-pecs-2023/

koroshegyi-levendulas-videki-elet

4. KŐSZEGI ÁDVENT

Helyszín: Kőszeg, belváros

Időpont: 2023. december 2-23.

Programok: A KÖZÉPKORI VÁROS ALPESI ADVENTJE NAPRÓL NAPRA ÁTMELEGÍT. Aki meghitt, középkori hangulatra vágyik egy csipet alpesi fűszerezéssel, feltétlenül látogasson el Kőszegre, ahol finom ételek és forró italok illata tölti meg a város Fő terét jelezve, hogy megkezdődött az karácsonyi készülődés időszaka. Friss adventi koszorúval és karácsonyi díszkivilágítással hívogató a melengető tűz hangulata a vásáros faházikók között. Mind a négy Advent-vasárnap délután vásárosok, fellépők, étel-ital, karácsonyi muzsika és baráti beszélgetések várják a vendégeket.

Részletek: www.koszeg.hu/hu/programok/rendezvenyek/koszegi-advent-11884.html

szent-balazs-hegyi-levendulas-videki-elet

5. FEHÉRVÁRI ADVENT ÉS ADVENTI UDVAR

Helyszín: Székesfehérvár belváros és Püspöki udvar

Időpont: 2023. december 1., 10:00 – 2023. december 24., 16:00

Programok: Az ünnepi díszbe öltözött belvárosban a négy adventi hétvégén karácsonyi hangulatú programok szórakoztatják a járókelőket, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort az adventi színpadon. Megnyílik a Püspökség Adventi Udvara. A hangulathoz illően feldíszített kertben kézműves és jótékonysági vásár várja az érkezőket hétvégenként 10.00–19.00 óra között. Az első gyertyát december 2-án, szombaton 16.30-kor gyújtják meg. Kicsik számára elindul a Mesebeli gőzös a város karácsonyfája alatt. Érdemes lesz a gyerekeknek december 1. és 23. között a városháza felé sétálni, mert az épület minden nap 17.30-kor mesebeli kastéllyá változik és ablakait kitárva az élő adventi naptárral kedveskedik az arra járóknak.

Részletek: www.fehervariprogram.hu/event/fehervari-advent-2023/

vidéki-élet-tiszatavi-levendulás

6. DEBRECENI ADVENT

Helyszín: Debrecen, Belváros

Időpont: 2023. november 25. – december 23.

Programok: A 2023. november 25. – 2023. december 23. között megrendezésre kerül a Debreceni Adventi Vásár, mely minden évben egyre több kulturális programmal várja a látogatókat. Megnyílt továbbá az Adventi korcsolyapálya, megtekinthető lesz a Fényfenyő és a Fénygömb idén is várja a fotózkodni vágyókat! December 17.-én 19.00 órakor a Kölcsey Központ Nagyteremében a Szent Efrém Férfikar Lumen c. koncertjével segít az ünnepi hangolódásban.

Részletek: www.debreceniadvent.hu

letai-levendulas-videki-elet

7. EGER ADVENT, több mint egy ünnep

Helyszín: Eger, Dobó tér és további helyszínek

Időpont: 2023. november 25. – december 24.

Programok: Az Eger Advent fő helyszíne idén is a Dobó István tér lesz, ahol kézműves árusokkal, gasztró kiállítókkal találkozhatnak az ide látogatók. Az egri karácsonyi vásár különlegessége, hogy miután a jó bor itt helyben van, a megannyi árus között nagy számban vannak jelen a pincészetek, akik különleges forralt borokkal készülnek. A forralt bor lehet vörös, fehér, sőt akár rozé is és ha valaki szeretné megkóstolni az alapanyagot, a borászatok büszkén mutatják meg eredeti formájában a borokat. Idén megannyi új program és dekorációs elem kerül elhelyezésre az Eger Adventen. A fellépők között ott lesz Szinterá Dóra, valamint Janza Kata és Polyák Lilla is.

Részletek: www.egeradvent.hu

pannonhalmi-levendulas-videki-elet

8. VESZPRÉMI ADVENT

Helyszín: Veszprém, Óváros tér

Időpont: 2023. november 30. – december 24.

Programok: Adventi fények, ízek és illatok kavalkádja, koncertek, gasztroélmények és kézműves termékek várják az Óváros térre látogatókat a négy adventi hétvégén, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap. Idén sem maradhat el a Veszprémi Advent fontos programja, az ActiCityben megrendezésre kerülő két napos bohém kézműves és design vásárt, ahol 50 kiállító portékái közül válogathatunk. 

Részletek: www.veszprembalaton2023.hu/hir/veszpremi-advent

vidéki-élet-magyari-levendulás

9. SZEKSZÁRDI ADVENT

Helyszín: Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ, Garay tér

Időpont: 2023. december 1–22.

Programok: A szekszárdi borvidék központjában, Szekszárdon 2023-ban is Adventi programokkal telik meg a Babits Mihály Kulturális Központ és a Garay tér. Ilyenkor nem csak maga a tér, de a város is karácsonyi világításoktól és díszektől pompázik, ahogy az minden évben megszokott. Fellépók között ott lesz többek között Zorán, valamint Váczi Eszter és Geszti Péter is.

Részletek: www.szekszardagora.hu/programok/szekszardi-advent-2023

10. ADVENTI FORGATAG 2023 | Nyíregyháza

Helyszín: Nyíregyháza, Kossuth tér

Időpont: 2023. november 25. – december 31.

Programok: Nyíregyházán a város karácsonyfáját már november közepén felállítják a szervezők, hogy az illatával fokozza az ünnepi hangulatot. A vásár november 25-én kezdődött, az első adventi gyertyát pedig december 3-án gyújtják meg. Ekkor tárja ki először kapuját a Mikulás-ház. Idén újdonságként Motoros Mikulások felvonulása színesíti az adventi programokat. Számtalan kulturális program várja az ide érkezőket. Fellép többek között Szekeres Adrien, Bősze Ádám és Dolhai Attila.

Részletek: www.nyiregyhaza.info.hu/programok/adventi-forgatag-2023-nyiregyhaza

zalaegerszegi-levendula-kert-videki-elet

10+1. GÖDÖLLŐI ADVENTI NAPOK 2023

Helyszín: 2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Időpont: 2023. december 9-22.

Programok: A gödöllői ádvent immár 24 éve elengedhetetlen varázslatos eleme a Karácsonyház, mely idén is egyedülálló dekorációval és különleges hangulatú karácsonyi trendbemutatóvá és vásárral várja a látogatókat.

Adventi Kastélynapok a Gödöllői Királyi Kastélyban 2023. december 16-án és 17-én lesznek látogathatóak. A királyi család előszeretettel töltötte a karácsonyi ünnepeket Gödöllőn. Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt öltő Királyi Kastély ismét színes programokkal várja az érdeklődőket. Komoly-és könnyűzenei programokkal, kézműves foglalkozásokkal, karácsonyi finomságokkal és körhintával várják a látogatókat a kastélyparkban és a Díszudvaron.

Részletek: www.kiralyikastely.hu; www.karacsonyhaz.hu

gardonyi-levendula-videki-elet

A lista nem teljes körű, de abban biztosak lehetünk, hogy idén sem maradunk program nélkül az adventi készülődés időszakában. Ki-ki saját igénye szerint válogathat és hangolódhat az Ünnepekre a vidéki Adventi vásárok rengetegében.

Kellemes időtöltést kívánunk!

 

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!