5 vidéki program márciusra

Programajánló

 

Március hónap kicsit még tél, kicsit már tavasz. Ez érződik a programok sokszínűségén is. Egyfelől már temetjük a telet farsanggal, disznóvágásokkal, ugyanakkor várjuk a tavaszt a gasztronómiai kirándulásokkal, koncertekkel, fesztiválokkal.

Ezekhez a télvégi, tavasz eleji kimozdulásokhoz gyűjtöttünk össze egy szép márciusi csokrot, csak válogatni kell belőle.

Hirdetés

1.Tiszator Böllérfesztivál

Hol? Abádszalók

Mikor? 2024. március 9.

Bővebb információ: bollerverseny.com

2024-ben újra megnyitja kapuit Böllérfalva. Hagyományos disznótor, vidéki ízek, vendégváró porták, népzene, néptánc, kézműves vásár és felejthetetlenen hangulat. Egész napos gasztro programmal várják az érdeklődőket Abádszalókon a 16. Böllérfesztiválon.

Ha pedig szívesen kipihennéd a fesztivál fáradalmait a közelben, szerettel ajánljuk a Villa Borka nyugalmat árasztó, családias hangulatú, vidéki szálláshelyet.

Tiszator böllérfesztivál Abádszalók

2. Kocsonya fesztivál

Hol? Miskolcon

Mikor? 2024. március 8-10.

Bővebb információk: kocsonyafesztival.hu

Ha kocsonya, akkor Miskolc! A Kocsonyafesztivál idén is várja az idelátogatókat, a híres miskolci kocsonyával, vásári forgataggal, gasztronómiai különlegességekkel. Két színpadon, több, mint harminc koncerttel és műsorral minden korosztály számára.

kocsonya fesztivál Miskolc

 

3. Huszáros nap Szentendrén

Hol? Szentendrei Skanzen

Mikor? 2024. március 15.

Bővebb információ: skanzen.hu

Nemzeti ünnepünkön, március 15.-én érdemes lesz a szentendrei Skanzenbe látogatni. A „kis huszárok” próbára tehetik ügyességüket, tudásukat játékos feladatok formájában, majd zenés verbunkolás során katonának állhatnak. Korabeli viselet bemutató, családi programok és igazi huszárok is várják majd a vendégeket.

Szentendre Skanzen, Huszáros nap

4. Füredi Tavaszi Fesztivál

Hol? Balatonfüred

Mikor? 2024. március 15-17.

Bővebb információ: balatonfured.hu

Balatonfüred a márciusi hosszú hétvégén is várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Füredi Tavaszi Fesztivál néven tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a programsorozat. A tavaszi megújulás, újjászületést éltető esemény idén hangsúlyosan a nemzeti ünnepre fókuszál. A fő eseményhelyszínek a Vaszary-kert és a Kisfaludy Színpad lesznek.

Aki pedig a programok után szívesen kóstolna organikus, prémium minőségű borokat, feltételenül látogasson el a  Zelna borászatba. A borkostólás után érdemes a városban aludni, ehhez szeretettel ajánljuk az alábbi cikket, amiben  balatonfüredi szállás ötletet is találhatunk.

Balatonfüred Füredi Tavaszi Fesztivál

5. Taste Balaton Fesztivál

Hol? Körben a Balaton körül

Mikor? 2024. március 8-17.

Bővebb információ: tastebalaton.hu

Egy fesztivál, ami körbeöleli a Balatont. Idén először kerül megrendezésre ez a nagyszerű kezdeményezés, melynek célja a különleges gasztronómiai helyek bemutatása a Balaton déli és északi partján egyaránt.  Huszonhat helyszín, 10 nap, izgalmas és változatos programok, elképesztő kreativitás. Ezek lehetnek a címszavak, amik eszünkbe jutnak a fesztivál oldalát böngészve. A főzős workshoptól elkezdve, a szabadtéri pikniken át, az időutazásig és zenés vacsorákig nagyon színes palettával várnak mindnekit a szervezők.

A koratavaszi időpont választása sem véletlen, nem titkolt cél a szervezők részéről, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a Balaton egész évben jó hely.

Taste Balaton Fesztivál

Kellemes időtöltést kívánunk! Még több eseményt találsz vidéki programajánlónkban.

A fotók az adott programok Facebook oldalairól származnak.

Kiemelt kép: Lavender Terasz 

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!