Cukormentes őszibarack krémleves főzés nélkül
Meleg nyári napokon igazi főnyeremény, ha nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Ilyenkor gyakori vendég nálunk a főzés nélkül készülő cukormentes őszibarack krémleves. Az őszibarack az egyik legkedvesebb gyümölcsünk, ami nem is őszi, hiszen már nyár közepétől megörvendeztet bennünket lédús termésével. De ez mindegy is, a lényeg, hogy újra itt az őszibarack szezon, amit máris felavattunk a család kedvenc, cukormentesen és főzés nélkül készülő krémlevesével. Jöjjön a recept!
Hozzávalók:
2 kg érett őszibarack
1 kávéskanál fahéj
1 citrom
Víz
2 dl tejszín
Elkészítés:
Az őszibarackokat megmossuk és meghámozzuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ezt követően leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy fél citrom levét. Behűtve a legfinomabb. Ha túl sűrűnek találod, adj még hozzá egy kis vizet! Ennél egyszerűbb már nem is lehetne, ugye?
Nem elég érett az őszibarackod? Ez esetben sem kell napokig várni, ha őszibarack krémlevest szeretnél enni. Ez esetben a megpucolt és feldarabolt őszibarackokat főzd össze a fahéjjal és a vízzel. Ezt követően jöhet a turmixolás, a tejszín és a citrom leve.
TIPP! Próbáld ki a levendulás és a rozmaringos változatát is. Itt a hangsúly a mértéken van, hiszen a levendulának és a rozmaringnak is intenzív íze van, így itt különösen igaz „a kevesebb, több” mondás.
Próbáld ki pite receptjeinket is őszibarackkal!
CLAFOUTIS, vagyis a TEJES PITE
A legfinomabb GYÜMÖLCSÖS PITE receptje
Kövesd INSTAGRAM, FACEBOOK és RECEPT OLDALUNKAT is az újdonságokért!
Fotók: Vidéki Élet Magazin
Neked ajánljuk
Csináld magad! – Galériafal kialakítása
Egy szép galériafal igazi fókuszpontja lehet az otthonunknak....
Harangláb, a vidéki kertek tavaszi udvarhölgye és kísérői
Május az a hónap, mely tavasz nevű varázspálcájával szinte minden...
Míg élek, festeni szeretnék – portré Péter Beatrix festőművészről
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Péter Beatrix...
Rózsás ajándékötletek anyák napjára
Fenséges illat, különleges íz, rendkívüli gyógyhatás – már csak ezek...
Pongyola pitypang, a tavaszi méregtelenítő kúrák főszereplője
Tavasszal testnek, lélelknek egyaránt jól esik egy kis...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó...