Bögrés répatorta recept
Hozzávalók a répatortához
- 4 egész tojás
- 1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre olaj vagy olvasztott vaj
- 1 bögre barna cukor
- 1 bögre dió/mogyoró/mandula darálva (ízlés szerint)
- 2-2,5 bögre lereszelt répa
- 2 cs. sütőpor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- só
- mazsola igény szerint
A répatorta elkészítése
Külön tálban elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összeöntjük és kivajazott, kilisztezett tepsibe borítjuk.
175 fokon lassan kb. 50 percig sütjük. Ha gyorsan sütjük, a közepe nyers marad.
Tipp:
Répa rajongóknak kötelező kipróbálni a NARANCSOS SÁRGARÉPA KRÉMLEVEST is!
A bögrés répatortához hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.
Mindenütt jó, de … – vendégségben Kiss Gabi lakberendező vidéki otthonában
„Mindenütt jó, de a legjobb otthon”- tartja a mondás, mely különösen...
Vidéki báj a fővárosban – Bemutatjuk az Év Háza 2025 közönségdíjas otthonát
A Mérmű Építész Stúdió 1980-ban alakult műemlék-helyreállítási...
Seacon Europe – innovációval a fenntartható jövőért
Digitális megoldások a versenyképesebb vállalkozásokért A Seacon...
Őszi varázslat a Rosinante Fogadóban – A Szentendrei-sziget rejtett gyöngyszeme
Ha egy különleges, őszi kikapcsolódásra vágyunk, ahol a természet, a...
Sárgabarackos pite recept: omlós és lédús nyári finomság
A napszínű, lédús sárgabarackok idénye javában tart. Biztosak...
Levendulás nyári receptek: szörp, fagylalt, keksz és fűszerkeverék
Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a...
