Bögrés répatorta recept
Hozzávalók a répatortához
- 4 egész tojás
- 1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre olaj vagy olvasztott vaj
- 1 bögre barna cukor
- 1 bögre dió/mogyoró/mandula darálva (ízlés szerint)
- 2-2,5 bögre lereszelt répa
- 2 cs. sütőpor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- só
- mazsola igény szerint
A répatorta elkészítése
Külön tálban elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összeöntjük és kivajazott, kilisztezett tepsibe borítjuk.
175 fokon lassan kb. 50 percig sütjük. Ha gyorsan sütjük, a közepe nyers marad.
Tipp:
Répa rajongóknak kötelező kipróbálni a NARANCSOS SÁRGARÉPA KRÉMLEVEST is!
A bögrés répatortához hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Egyedi igényekre egyedi stílussal válaszol Takács Tímea faldekor művész
Takács Tímea, a Timi Wall Art alapítójának lendületes, vidám...
Új egységgel bővült hazánk egyik legnépszerűbb vidéki szálláshelye
Nagy lendülettel, a szokásos hétköznapi sebességgel száguldok,...
Családi pihenés a téli szünetben – varázslatos szálláshelyek vidéken
A téli szünet a pihenés, a feltöltődés és a közös családi élmények...
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és...
Így készül a szilvalekvár sütőben.
Dédnagymamáink, nagymamáink jóval népesebb családokban éltek, mint...