Borvidékeink Vince-napi pincejárás programjai 2024-ben

Hírek , Programajánló

Vince napja rendkívül jeles nap a borászok és borkedvelők számára, ugyanis ezen a napon szőlővesszőt vágnak, amiből megjósolják az őszi termés minőségét. Korábban már írtunk a Vince-napi hagyományokról cikkünkben, most azonban egy válogatással készültünk nektek az országszerte zajló 2024-es Vince-napi eseményekről.

1. PALKONYAI NYITOTT VINCE 2024

Helyszín: Palkonya

Időpont: 2024. január 20. (szombat)

Programok: Egész napos exkluzív vezetett pincejárással várja az ide érkezőket Palkonya a Gasztrofalu pincesorára, illetve a palkonyai szőlőhegyre, mely során 5 helyi pincészet borait kóstolhatják a program résztvevői.

A Palkonyai Nyitott Vince reggel egy gazdagon terített, bőséges házias reggelivel indul a Haraszti Családi Pincészetnél, majd a hagyományokhoz híven a Haraszti Birtok háziasszonya, Möszi elindul a vállalkozókkal a pincetúrára. A pincetúra megáll a Blázsovics Pince, Németh és Németh Pincészet, a Mokos Pincészet és a Trifla Birtok állomásain egy kóstolóra. Végül pedig forralt borral kísért máglyagyújtással zárják a napot a Haraszti Birtokon.

Részletek: www.facebook.com

Adventi vásár Szeged 2023

2. VINCE-NAPI PINCEJÁRÁS PANNONHALMÁN

Helyszín: Pannonhalma

Időpont: 2024. január 19-21. (péntek-vasárnap)

Programok: Az idei pincejáráson résztvevő pincészetek: Pannonhalmi Főapátság Pincészete, Herold Pince, Hangyál Pince, Cseri Pincészet, Babarczi Szőlőbirtok, Ács Pincészet, Pécsinger Szőlőbirtok. A pincejáráson való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A pincészetek között buszjárat közlekedik.

Részletek: https://www.facebook.com

Vince-napi program 2024 Pannonhalma

3. VINCE-NAPI BORÜNNEP BALATONFÜREDEN

Helyszín: Balatonfüred

Időpont: 2024. január 20. 16:00 (szombat)

Programok: Idén az Anna Grand Hotel ad otthont a város Vince-napi Borünnepének, melyre számos helyi borászat települ ki. Jegyek elővételben és a helyszínen is válthatók.

Részletek: www.balatonfured.hu

Vince-napi Borünnep Balatonfüred 2024 - Anna Grand Hotel

4. PINCÉRŐL PINCÉRE VARIÁCIÓK VINCÉRE A VILLÁNYI BORVIDÉKEN

Helyszín: Villány

Időpont: 2024. január 20. (szombat)

Programok: Az elmúlt évek hagyományait követve 2024-ben is színes Vince-napi programokkal várják a vendégeket a villányi szőlősgazdák. Három programtípus közül is választhatnak az érdeklődők: reggel HORDÓS-, napközben DŰLŐJÁRÓ-, este pedig VACSORÁZÓ VINCE programokkal készülnek a szervezők. Résztvevő pincészetek: Mokos Pincészet, Gergen Birtok, Blum Pince, Jackfall Bormanufaktúra, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet.

Részletek: https://villanyiborvidek.hu/programok/pincerol-pincere-variaciok-vincere/

Mohácsi Busójárás 2024 február 8-13.

5. VINCE-NAPI PINCEJÁRÁS BAJON, A NESZMÉLYI BORVIDÉKEN

Helyszín: Baj

Időpont: 2024. január 19. 16:00-22:00 és január 20. 14:00 – 22:00 (péntek-szombat)

Programok: A Baji Boros Pincék minden évben megszervezi a Vince-napi Pincejárást a baji szőlőhegyen, mely során pincelátogatásokkal, borkóstolókkal és különféle borkorcsolyákkal várják a látogatókat. Résztvevő pincészetek: Kisbaka családi borbirtok, Lali pince, Schwáb pince, Stróbl borház, Turay családi pincészet, Wéber családi pince – asztalt foglalni érdemes.

Részletek: https://www.facebook.com/bajiborospincek

Vince-napi programok, Baj 2024

6. VINCE-NAPI NYITOTT PINCÉK MÁDON

Helyszín: Mád

Időpont: 2024. január 19-20. (péntek-szombat)

Programok: Az új év első közösségi eseménye Mádon a Vince-Napi Nyitott Pincék programja, melynek keretében szőlőáldással, palack kereséssel a szőlőben, a tőkék megöntözésével borral, szőlővessző vágással várják az érdeklődőket a borászatok képviselői. Résztvevő borászatok és éttermek: Anna Pince, Demetervin, Holdvölgy, Maison aux Pois, MÁDI a Borbirtok, Szarka Pince, Takács Pince, Első Mádi Borház, Édes Mádkám, Kardos Szőlőbirtok & Supreme BorBisztro, Recepcio Coffee, Szarkaláb Bisztró

Részletek: www.madeinmad.hu

Mohácsi Busójárás 2024 február 8-13.

7. VINCE-NAPI BORMUSTRA MOHÁCSON

Helyszín: Mohács, Busóudvar

Időpont: 2024. január 27. (szombat)

Programok: Január 27-én tartják a XV. Vince-napi bormustrát Mohácson. Az előző évekhez képest idén kizárólag 2023. évi új borok vehetnek részt a mustrán.

Részletek: https://www.facebook.com/events/319883677691508

pannonhalmi-levendulas-videki-elet

8. VINCE-NAPI VESSZŐSZENTELÉS HAJÓSON

Helyszín: Hajós pincesor

Időpont: 2024. január 27. (szombat)

Programok: A hagyományok szerint a gazdák Szent Vince napján metszett vesszők állapotából jósolták meg a következő évjárat termését. Ezt a hagyományt ápolva egy különleges programmal várja Hajós az érdeklődőket. Január 27-én délutántól kezdődően egy borvacsorával egybekötve 11 pince mutatkozik be boraival. A borsoron megtalálható pincészetek: Takács Pince, Huber Pince, Beck Pince, Kovács Borház, Berta Pince, Barth Pince, Matos Pince, 7 Présház , Knehr Pince, Wicker Pince.

Részletek: www.hajosi-pincefalu.hu/esemenyek/vince-napi-vesszoszenteles/

vidéki-élet-magyari-levendulás

9. VINCE-NAPI SÉTÁLÓ KÓSTOLÓ A DÉL-BALATONI BORÁSZOKTÓL

Helyszín: Balatonlelle, Rádpuszta Gasztro Élménybirtok

Időpont: 2024. január 20. (szombat)

Programok: Dél-Balaton színe java megmutatkozik az év első nagyszabású borászati rendezvényén Balatonlellén. Kis és nagy pincészetek egyaránt képviseltetik magukat. Kiállító borászatok: Bujdosó Szőlőbirtok, Légli Szőlőbirtok, Dézsma Pince, IKON Borászat, Garamvári Pincészet, Pócz Pincészet, Balatonboglári Borgazdasági Zrt., Katona Borház, Dorner Pince, Konyári Pincészet, Androsics Birtok, Várszegi Pincészet, Veszprémi Pince, Podmaniczky Pince, Rádpuszta Szőlőbirtok, Hujber Pincészet, A zöld ajtós ház.

Részletek: https://www.facebook.com/events

vidéki-élet-magyari-levendulás

10. VIII. NAGY FEHÉRVÁRI BORMUSTRA

Helyszín: Székesfehérvár

Időpont: 2024. január 20. (szombat)

Programok: Nyolcadik alkalommal rendezik meg Székesfehérvár legnagyobb boros eseményét, a Nagy Fehérvári Bormustrát. Idén 30-nál is több borászat 120-nál több tételét lehet majd kóstolni. A résztvevő borászatok: Csetvei Pince, Miklós Csabi, Brigád, Szabadkai Pincészet, Csóbor Pincészet, Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok, Köllő Zsolt Pincészete, Aprókertek, Boroslány Borműhely, Csordás&Nagy Pince, Bella Pince, Czuppon Borászat, Bakos Borászat, Borbély Családi Pincészet-Badacsony, Kalinics Birtok, Sarki Róka Borház, Csobánci Bormanufaktura, Sabar Borház, Border Birtok, Deák-Bárdos Pince, Androsics Birtok, A Zöld Ajtós Ház, Quiar Birtok Borászat, Dominium Pincészet, Koch Borászat, Németh János Pincészete, Mándli Borház, Ferdinánd Pincészet, Balla Géza Winery, Áts Pincészet, Petrény Winery, Bősze Pincészet, Kovács Nimród Borászat, Polgár Pincészet.

Részletek: www.facebook.com

Fehérvári Bormustra 2024. január 20.

10+1. GASZTROHEGY BADACSONY – HALAK A HEGYEN

Helyszín: Badacsony, Gasztrohegy

Időpont: 2024. január 20-21. (szombat-vasárnap)

Programok: H A L A K a hegyen! Egyik klasszikus kedvenc Gasztrohegy Badacsony program. Főszerepben a harcsapaprikás, a kagyló, a halburger, a hal consommé, balatoni halas tekercs, a ponty “rácosan” és a szürkeharcsa, amit természetesen válogatott badacsonyi borokkal és izgalmas gasztro-témákkal tálalnak.

Részletek: https://www.facebook.com/gasztrohegybadacsony

gardonyi-levendula-videki-elet

Kellemes időtöltést kívánunk!

Vince-napi programokhoz hasonlóan izgalmas vidéki eseményekre invitálunk PROGRAMAJÁNLÓ rovatunkban.

Ha szereted a népszokásokat, nézz szét HAGYOMÁNYOK rovatunkban is!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!