Kacsamell spárgával brokkolicsírával

Spárgaszezonban nálunk gyakori vacsoravendég a kacsamell spárgával tálalva, amit meg szoktam bolondítani friss csírákkal. Ma éppen a brokkolicsírára esett a választásom, mivel K betűs napot tartottam és mint talán tudjátok, a brokkoli sok más erénye mellett remek K vitamin forrásként is bevethető. Áldásos hatását csak fokozza, hogy a brokkolicsíra ízben is tökéletes párosítás a kacsamellhez és a spárgához. Próbáljátok ki ezt a receptet, kezdő szakácsoknak is jószívvel ajánlom!
Kacsamell spárgával brokkolicsírával

Hozzávalók 4 főre
2-3 kacsamell
2 csomag 50 dkg-os spárga – lehet vegyesen is, zöld és fehér
8 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Mustár
1 doboz Bio Csiri brokkolicsíra
Só
Bors
Őrölt szerecsendió
Elkészítés
A kacsamellet befűszerezzük sóval, borssal és az őrölt szerecsendióval, mustárral bedörzsöljük, majd olívaolajban egy napig pácoljuk. Másnap a húst vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben az olívaolajban, amiben pácoltuk, a felszeletelt fokhagymagerezdekkel megszórva hirtelen átsütjük.
A friss spárgát megmossuk, a keményebb, fás részét eltávolítjuk. Ennek legegyszerűbb módja, hogy a végét letörjük és ami megmarad, az már a gyenge része. A spárgát sós vízben puhára főzzük és leszűrjük.
Tálaláskor a spárgára helyezzük a frissen kisült kacsahúsokat és brokkolicsírával díszítjük.
Ebédre lepnéd meg a családot?
Párosítsd sárgarépa krémlevessel, hogy garantáltan színes és vidám hangulatban teljen a családi ebéd!
Tudtad?
A Bio Csiri csírák egy hazai családi vállalkozás üzemében növekszenek és minőségük garantáltan bio, melyet a Biokontroll Hungária ellenőriz. Közvetlenül a termelőtől nem tudod megvenni, keresd az áruházláncok polcain! Tudj meg többet a különböző fajtákról és a bennük lévő enzimekről, vitaminokról! www.csira.hu
Neked ajánljuk

„Mindent a természet hívására építettem” – interjú a Dekor és Mentha és a KertÁlmodó megálmodójával
Zenészként indult, ma már terekben, kertekben és közösségi...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

Levendulás nyári receptek: szörp, fagylalt, keksz és fűszerkeverék
Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a...
Receptek Neked

Levendulás nyári receptek: szörp, fagylalt, keksz és fűszerkeverék
Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a...

A nyár gyümölcsös slágere a Clafoutis – a megunhatatlan tejes pite receptje
Ha nyár, akkor gyümölcsös piték minden mennyiségben! A hagyományos...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...
Progamok vidéken

Kulturális randevú Göcsejben – Júliusban jön a IX. Göcseji Dombérozó
Az ország egyik legszínesebb földrajzi és néprajzi tájegységén 2025....

4. Otti Levendula Feszt Székesfehérváron – 2025. június 7.
Szüretelj levendulát Székesfehérváron június 7-én! Te is szereted...

Tisza-tó Napja 2025
ÜNNEPELD VELÜNK A TISZA-TÓ SZÜLETÉSNAPJÁT 2025-BEN! TÓKERÜLÉS,...