Kacsamell spárgával brokkolicsírával
Spárgaszezonban nálunk gyakori vacsoravendég a kacsamell spárgával tálalva, amit meg szoktam bolondítani friss csírákkal. Ma éppen a brokkolicsírára esett a választásom, mivel K betűs napot tartottam és mint talán tudjátok, a brokkoli sok más erénye mellett remek K vitamin forrásként is bevethető. Áldásos hatását csak fokozza, hogy a brokkolicsíra ízben is tökéletes párosítás a kacsamellhez és a spárgához. Próbáljátok ki ezt a receptet, kezdő szakácsoknak is jószívvel ajánlom!
Kacsamell spárgával brokkolicsírával
Elkészítés
A kacsamellet befűszerezzük sóval, borssal és az őrölt szerecsendióval, mustárral bedörzsöljük, majd olívaolajban egy napig pácoljuk. Másnap a húst vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben az olívaolajban, amiben pácoltuk, a felszeletelt fokhagymagerezdekkel megszórva hirtelen átsütjük.
A friss spárgát megmossuk, a keményebb, fás részét eltávolítjuk. Ennek legegyszerűbb módja, hogy a végét letörjük és ami megmarad, az már a gyenge része. A spárgát sós vízben puhára főzzük és leszűrjük.
Tálaláskor a spárgára helyezzük a frissen kisült kacsahúsokat és brokkolicsírával díszítjük.
Ebédre lepnéd meg a családot?
Párosítsd sárgarépa krémlevessel, hogy garantáltan színes és vidám hangulatban teljen a családi ebéd!
Tudtad?
A Bio Csiri csírák egy hazai családi vállalkozás üzemében növekszenek és minőségük garantáltan bio, melyet a Biokontroll Hungária ellenőriz. Közvetlenül a termelőtől nem tudod megvenni, keresd az áruházláncok polcain! Tudj meg többet a különböző fajtákról és a bennük lévő enzimekről, vitaminokról! www.csira.hu
Neked ajánljuk
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
“Megélni a legteljesebb szabadságot” – interjú Németh Ida festőművésszel, a FlowBalaton alkotójával
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Németh Idával...
Sütőtökkrémleves, az őszi napok tökéletes fogása
Vannak az ősznek egyértelmű jelei, ilyen például egy tányér gőzölgő...
Receptek Neked
Sütőtökkrémleves, az őszi napok tökéletes fogása
Vannak az ősznek egyértelmű jelei, ilyen például egy tányér gőzölgő...
Birsalmasajt, ahogy nagymama készítette
A gyermekkornak sokféle íze lehet, a szerencséseknek biztosan...
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és...
Progamok vidéken
12. Sajtmustra és Sajtvásár Martonvásáron 2024
Sajtmustra és Sajtvásár 2024-ben sem marad el a Sajtmustra, melyet a...
EmpowerHER Balaton – a konferencia, ahol mindenki főszereplő
Szeptember 27-28-án ismét megrendezésre kerül, Balatonalmádiban a...
VI. Alsópetényi Szarvasgomba és Lagotto Fesztivál
Október 20-án hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Alsópetényi...