Magyar ízek, hungarikumok – válj a gasztronómia mesterévé!

Szakács állások a vidéki Magyarországon
Éttermek, csárdák, bisztrók – induljunk el bármerre is az országban, nem maradunk minőségi vendéglátás nélkül. Azt is tudjuk, hogy a jó bor általában a hegyekben terem – amihez egy jó halászlé, gulyásleves, hal vagy sertéshús dukál. A Mecsek lábánál, nem messze a Tenkestől, Baranya szívében, Pécsen, bőven akad munkalehetőség az ízek szerelmeseinek – és megalkotóinak. Hiszen Pécs egyetemváros, turisztikai fellegvár, szinte mindig jönnek a vendégek. Éppen ezért van szükség a legjobb szakácsokra is.
Szakács munka Pécsett a Mischler Bisztróban – ehhez hasonló releváns álláslehetőségeket és pozíciókat is találhatunk a PecsAllas.hu oldalán. Adott az esély az elhelyezkedésre, és aligha fogunk unatkozni – cserébe mindig valami újat tanulhatunk és hódolhatunk a magyar ízek iránti szenvedélyünknek, ha pedig jól csináljuk, a vendégek is visszatérnek majd!

Mi kell ahhoz, hogy valakiből profi szakács legyen?
Az első és legfontosabb a gasztronómia iránt érzett szerelem és szenvedély. E nélkül nehéz lesz. A másik természetesen az iskola, a képzés. De idetartozik a magyar kultúrák és tradíciók szeretete és ismerete is, hiszen hazánkban számos hungarikum fellelhető, a legjobbak pedig ezeket az ízeket is tálalják az idelátogatóknak – akár külföldieknek is, hogy megirigyeljék az itteni ízeket. De persze lehet valaki az olasz konyha, például a pizza vagy a tészták szakértője is!
A szakma, ami sosem megy ki a divatból
Mesterséges intelligencia ide vagy oda, robotok ide vagy oda, sztárszakmák ide vagy oda (pl. informatikus, jogász, közgazdász stb.), szakácsokra mindig szükség lesz. Talán még akkor is, amikor már az utolsó foglalkozásokat is humanoid robotok végzik el. Azt, amit a jó szakácsok tudnak, hogy mitől is lesz igazán finom az étel, és hogyan kell felrakni a pontot az i-re, azt egy gép valószínűleg sosem fogja tudni. De honnan is tudná, ha megfosztották az élet egyik legnagyobb örömétől, a tápláléktól!
Ha szeretnél értesülni folyamatosan bővülő cikkeinkről és változatos, színes vidéki programajánlóinkról, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! FELIRATKOZOM!

„Mindent a természet hívására építettem” – interjú a Dekor és Mentha és a KertÁlmodó megálmodójával
Zenészként indult, ma már terekben, kertekben és közösségi...

Méretre készült tükrök – hatásos és praktikus belsőépítészeti elemek
Nehéz lenne a mindennapjainkat tükrök nélkül elképzelni. Használjuk...

A levendulatermesztés története
A levendulatermesztés majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

A nyár gyümölcsös slágere a Clafoutis – a megunhatatlan tejes pite receptje
Ha nyár, akkor gyümölcsös piték minden mennyiségben! A hagyományos...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...