Megnyílt a Picitmás manufaktúra étterem a Papok Borozója helyén

Életünk , Utazás

Megnyílt a Picitmás manufaktúra étterem Balatonszőlősön május második hétvégéjén a sokak által kedvelt és idén januárban végleg bezárt Papok Borozója helyén. A Papok Borozója 12 éven át volt az egyik törzshelyünk, ezért gondolhatjátok, hogy izgalommal vetettük bele magunkat az új és picit más helybe. Következzen élménybeszámolónk a helyről, hangulatról, ételekről, italokról, árfekvésről!

Picitmás étterem Balatonszőlős Papok borozója helyén

Picitmás, de a panoráma a régi

A Picitmás manufaktúra étterem új üzemeltetői, akik nem mások, mint az ingatlan tulajdonosai, a találó névválasztással is utalnak rá, hogy tiszteletben tartják az étterem előző tulajdonosainak és későbbi üzemeltetőinek „munkásságát”, akiknek rengeteg vendég, köztük mi is, köszönhet felejthetetlen gasztroélményt egy különleges helyen, de azért ők szeretnének picit másak is lenni. A lenyűgöző panorámát tovább fokozza az autentikus nádtetős étterem épülete, a türkizkék ablaktáblák, az árnyat adó szőlőlugas, a levendula kert, a méretes boroshordókban újonnan kialakított fűszernövény ágyások, a függőágyak és a csinos kovászos uborkák, amelyek a déli oldal napsütésében lubickolva érnek be a tányérunkra.

Picitmás étterem Balatonszőlős

Érlelődnek a napon a házi kovászos uborkák

Manufaktúra étterem Picitmás módra

Bevallom, még nem hallottam a manufaktúra étterem kifejezést, de a Picitmásban megtudtuk, hogy ők bizony azok is. Szeretnének a helyi, környékbeli termelőknek, kézműveseknek lehetőséget adni a megjelenésre, ezért kézműves finomságokat és ajándéktárgyakat is vásárolhatunk náluk.

Picitmás étterem Balatonszőlős vargányás szélesmetélt

Az étlapjuk is szezonális, helyi alapanyagokból főznek. A menü sincsen túlbonyolítva, de változatos, garantáltan mindenki talál kedvére valót. Nekünk a vargányás szélesmetélt lett az egyik kedvenc főfogásunk és milyen jól tettük, hogy nem álltunk ellen a desszerteknek, így elárulhatjuk, hogy a mákosgubára tízből tíz pontot adnánk. Olyan gyorsan elfogyott, hogy még megörökíteni is elfelejtettük. Az ételek ízében visszaköszönnek a saját fűszernövényeik, melyeket nem csak ízlelő bimbóinknak szánnak, de díszítésként a tányérunkra és a limonádénkba is jut belőlük bőven. 

Picitmás étterem Balatonszőlős fűszernövények

A nyáron érkezők pedig megkóstolhatják majd az egykori óriás boroshordókból rögtönzött magaságyásokban növekvő saját termesztésű paradicsomokat és paprikákat is. 

Picitmás étterem Balatonszőlős magaságyások

Mennyiért lehet a miénk ez a kilátás egy ebéd erejéig?

Most pedig jöjjön a sokatokat biztosan foglalkoztató kérdés, mennyiből lehet megvenni ezt a csodás panorámát egy ebéd vagy vacsora erejéig. Négyen ebédeltünk, főételt és hozzá házi készítésű limonádét választottunk a hirtelen jött májusi nyárban hűsítőnek, plusz elcsábultunk egyetlen mákosgubára, amiért összesen 32 ezer forintot fizettünk. Azt mondhatjuk, hogy ez teljesen átlagosnak számít a környéken, a kilátás viszont már egyáltalán nem hétköznapi, a gyerekeket váró játszótérről és a háziállat simogatóról nem is beszélve. 

Picitmás étterem Balatonszőlős

Tipp! Vidéki stílusú esküvőt tervezel? Ha már megvásároltátok a jegygyűrűt, ideje lefoglalni a helyszínt, melyhez a Picitmás is tökéletes választás! A másik kritikus pont az esküvői zenész, amit szintén célszerű akár már egy évvel korábban egyeztetni, hogy biztosra menjetek. 

Ha Ti is kedvet kaptatok a Picitmás manufaktúra étteremhez, ne felejtsetek el asztalt foglalni!

Fotók: Vidéki Élet Magazin

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Jeles napok

3. Otti Levendulaszüret Székesfehérváron

2024. június 7-8-án lesz a 3. Otti Levendulaszüret Székesfehérváron. Te is szereted ezt az nyugtatóan illatos és látványosan lila növényt? Akkor ott a helyed! Az Otti Manufactura gyönyörű kertjében 200 tő tihanyból származó angol és francia levenduláról...

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Neked ajánljuk

Receptek Neked