Tata, a vadludak városa télen – Tatai Vadlúd Sokadalom 2023

23. Tatai Vadlúd Sokadalom – 2023. november 25.

Fedezd fel az egész várost és egyél egy jót a Malom és Kacsában!
A vadludak a napfelkeltével elindulnak élelmet keresni, majd délután, sötétedéskor térnek vissza tömegesen. Természetesen napközben is el lehet csípni őket, de a tömeges vonulást hajnalban vagy délután lehet látni. Érdemes ezért úgy tervezni, hogy az egész napot töltsétek a városban és fedezzétek fel, melyhez jószívvel ajánljuk Komondi Ágnes Tatakönyvét (képes könyvbemutatónkat itt találod). Ha eddig nem szeretted az útikönyveket, akkor ezt feltétlen szerezd be és garantáljuk, hogy másképp fogsz ezentúl gondolni erre a műfajra.

Tata nemcsak vadludakban, vizekben és gyönyörű épületekben gazdag, hanem gasztrokalandokban is. Térjetek be egy több száz éves malomból átalakított csodálatosan hangulatos étterembe az Öreg-tó partján, a Malom és Kacsába. Jó vadlúdlest kívánunk!
Hétvégi vadlúd megfigyelések az Öreg-tó partján
Nemcsak a Tatai Vadlúd Sokadalom napján érdemes Tatára látogatni. November 18. és december 17. között családias hangulatban szakvezetők és teleszkópok segítségével vadlúd megfigyeléseket tartanak, az érdeklődők a ludak ki- és behúzását tekinthetik meg.
Neked ajánljuk

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

„Egy vállalkozás növekedésének alapja a belső folyamataiban, lendülete az időgazdálkodásban rejlik.” Diána egyedi módszerrel mentorálja a vidéki vállalkozásokat
Marsi-Boldoczki Diána vállalkozásfejlesztő szerint mindegy, hogy...

Így lesz a kert a ház legfontosabb közösségi tere
Ha otthonunkhoz egy kert is tartozik, jó ha tudjuk: rendkívül...

Ajándékozz új külsőt a muskátlinak! Kreatív kézműves ötletek újrahasznosított virágtartókhoz
A muskátli igazán jól mutat újrahasznosított kaspóban is. Egyszerű...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

A magyarországi spárgatermesztés története
Az alföldi spárga Ha a spárga-szó felmerül, akkor mindig eszünkbe...