Zöldborsókrémleves recept bazsalikommal és oreganoval
Hozzávalók a zöldborsókrémleveshez 4-6 főre
- 1,2 kg zöldborsó
- 800 ml zöldségalaplé
- 120 g vaj
- 150 g sárgarépa
- 250 g vöröshagyma
- 5 ml fehérbor
- 50 g bazsalikom
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- só
- bors
- egy ág oregano
A zöldborsókrémleves elkészítése
Mossuk meg a bazsalikomot és tépkedjük szét a leveleket.
Tisztítsuk meg a hagyma felét, a sárgarépát és vágjuk őket kockára.
Egy serpenyőben vajon pirítsuk meg a hagymát és a répát, majd adjuk hozzá a bazsalikomot és pároljuk 5 percig.
Adjuk hozzá a borsót és pár perc további párolás után az alaplevet is. Forraljuk fel és hagyjuk lassú tűzön főni 30 percig.
Ha megfőtt, turmixoljuk le, sózzuk, borsozzuk és tegyük vissza a tűzre további 10 percre.
A hagyma másik felét vágjuk fel és pirítsuk meg olajon, majd pároljuk fehérborral. Tálaljuk a levest a párolt hagymával. A tetjét pedig díszítsük egy kis oreganoval.
Tipp!
Köszönjük a receptet dr. Szterényi Annának, a Montem Vendégház tulajdonosának.
A zöldborsókrémleveshez hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.
Neked ajánljuk
Mindenütt jó, de … – vendégségben Kiss Gabi lakberendező vidéki otthonában
„Mindenütt jó, de a legjobb otthon”- tartja a mondás, mely különösen...
Vidéki báj a fővárosban – Bemutatjuk az Év Háza 2025 közönségdíjas otthonát
A Mérmű Építész Stúdió 1980-ban alakult műemlék-helyreállítási...
Seacon Europe – innovációval a fenntartható jövőért
Digitális megoldások a versenyképesebb vállalkozásokért A Seacon...
Őszi varázslat a Rosinante Fogadóban – A Szentendrei-sziget rejtett gyöngyszeme
Ha egy különleges, őszi kikapcsolódásra vágyunk, ahol a természet, a...
Sárgabarackos pite recept: omlós és lédús nyári finomság
A napszínű, lédús sárgabarackok idénye javában tart. Biztosak...
Levendulás nyári receptek: szörp, fagylalt, keksz és fűszerkeverék
Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a...
