A legjobb vidéki éttermek – a Dining Guide TOP 100 listáján az éttermek fele vidéki

Életünk , Hírek , Utazás

Hatalmas elismerést kapott a vidéki gasztronómia, a legjobb vidéki éttermek ismét taroltak a Dining Guide TOP 100 2023-as listáján, ugyanis a 100 legjobb étterem fele vidéken található, összességében pedig nyolcvannál is több vidéki éttermet ajánl a guide az ország minden pontjáról. Lássuk, kik ők!

Legjobb vidéki éttermek Dining Guide TOP100 lista

Platán Gourmet Étterem –  Tata

Vidéki a legjobb étterem

Az év legeslegjobb étterme, a „best of the best” a budapesti Stand Étterem lett, séfjeik bezsebelték Az Év Séfje és Az Év Ifjú Séf Tehetsége Díjakat is. Rögtön utánuk az idei TOP 100 lista első helyén azonban egy vidéki étterem, mégpedig a tatai Platán Gourmet Étterem szerepel, melynek névadója a festői Öreg-tó partján egy hatalmas platánfa, melynek árnyékában ebédelni a legforróbb nyári napon is üdítő élmény. A tavalyi évhez hasonlóan a TOP 10-ben még egy vidéki étterem, az esztergomi 42 Restaurant & Bar is helyet kapott.

Legjobb vidéki éttermek Dining Guide TOP100 lista

Rókusfalvy Fogadó  – Etyek

TOP 10 Vidéki étterem

Az ország minden pontjáról szerepelnek éttermek a Dining Guide 2023-as étteremkalauzában. Ha csak a TOP 10 Vidéki Étterem listát nézzük is, szinte minden régió képviselteti magát. Stílusban is van választék bőven, attól függően, hogy elegáns vagy kiránduláshoz illő helyet keresünk. Tata és Esztergom mellett például a dánszentmiklósi Botanica, Encsről az Anyukám mondta, a Kistücsök Food & Room Balatonszemesen vagy a villányi Sauska 48, a balatonfüredi MÓR24 és a Csopaki Resti by Laurel is az előkelő TOP10-ben szerepel.

Legjobb vidéki éttermek - Dining Guide TOP 100 - Hotel Botanica - Dánszentmiklós

Hotel Botanica – Dánszentmiklós

A megyeszékhelyek közül Egerben a Macok Bisztrót, Debrecenben az Ikont, Győrben a Lamareda Éttermet, Miskolcon a Végállomást, Pécsett a Morzsát, Veszprémben a Villa Medicit és a Nosztalgia Gardent,  Szegeden pedig az Alabárdost és az Alkimistát ejtsük mindenképpen útba. A főváros szomszédságából a budaörsi Rutint és Flyby Steakhouse-t, Pilisvörösváron a Stubet, Etyeken pedig a Rókusfalvy Fogadót ajánlják. A Dunakanyar irányában pedig az Év Fenntartható Étterme díjjal kitüntetett Natura Hill Zebegényt tegyétek bakancslistára.

A nagyobb városok mellett, ne feledkezzünk meg az egészen pici falvakról sem, ahol szintén elképesztő gasztrokalandok várnak ránk – a Baranya megyei Hosszú Tányér egyenesen Hosszúhetényből vagy a GÓRÉ Kisharsányból.

Legjobb vidéki éttermek - Dining Guide TOP 100 - GÓRÉ Étterem - Kisharsány

GÓRÉ Étterem – Kisharsány

Mint minden mezőnyben, itt is vannak „új arcok”. Az előkelő 26. helyen debütált a dánszentmiklósi Botanica. Elsőként szerepel a gasztrokalauzban a Tisza-tavat képviselve a Sulyom Tájétterem Sarudról, a kéthelyi Lokál 47, a tarcali Bobajka, a Iszkor Mályinkáról vagy a Bori Mami Étterme Gyöngyösről.

Még mindig domináns a Balaton és a Balaton-felvidék, a 100-as listán a vidéki éttermek harmada ebben a régióban található.  Balatonfüred büszkélkedhet a legtöbb, négy étteremmel is a kategóriában a MÓR 24 mellett a  Vasüzlet Étterem, Sparhelt Bistro és a Noon Étterem is a városban taláható. Ha inkább falusi környezetbe vágynál, akkor rögtön mellette Balatonszőlősön a Szőlősi Kocsma remek választás, a szőlőlankák között pedig a Casa Christa, az első magyar agriturismo teraszán lassulhatunk, mely Az Év Szerethető Étterme 2023 díjjal is büszkélkedhet. Ha pedig tókerülésen vagyunk, akkor az alábbi állomásokat érdemes bektatni: a Tihanyi Vinarius, Szigligeten a Villa Kabala, Badacsonytomajban a Hableány Bisztró vagy Fonyódon a Konyhám stúdió 365. A Balaton-felvidék bájos falvaiban is remek gasztrokalandok bújnak meg, Zánkán a Neked főztem, Kapolcson a 84 Bisztro, míg Köveskálon a Mi A Kő étterem is megér egy vagy több találkozást.

Legjobb vidéki éttermek Dining Guide TOP100 lista

Mi A Kő Étterem – Köveskál

Ha lenne feltörekvő kategória, akkor azt mi az alföldi régiónak adnánk, ugyanis számos elsőbálozó étterem került be a bemutatott kétszáz étterem közé. Az előkelő 57. hellyel díjazták a szarvasi Újváros Bisztrót, de ha Kunmadarason jártok, ne hagyjátok ki a Ferdinánd Bisztrót, Békéscsabán pedig két helyre is betérhettek: Veszely Csárda és Kisvendéglő a Hargitához.

Legjobb vidéki éttermek Dining Guide TOP100 lista - Zánka Neked főztem

Neked Főztem – Zánka

A Dining Guide TOP100 lista értékelési módszertanáról…

A Dining Guide 2005 óta osztja ki az Év Étterme és a TOP 10 étterem díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a hazai éttermek fejlődésével, a gasztro vendéglátás minőségi átalakulásával az Étteremkalauz összeállításának módszertana is folyamatosan fejlődött. Az eredmények megbízhatóságának zálogaként tekintenek a szervezők a függetlenségre és a szakmaiságra. Fontos kiemelni, hogy az anonim módon zajló tesztelések során a tesztelők étkezését minden esetben a Dining Guide fizeti, illetve az éttermeket díjmentesen listázzák.

Az idei kiadványban 200 étterem mellett 15 cukrászda is helyet kapott. Új kategóriaként pedig a TOP 10 luxusszállodát és az alternatív vendéglátás kiemelkedő hazai szereplőit is megismerhetjük.

Tegyétek bakancslistára a legjobb vidéki éttermeket! Szerezzétek be a Dining Guide TOP 100 kiadványt!

Képek: az éttermek közösségi oldalairól

Nézd meg azt is, mely vidéki éttermek kaptak elsőként Michelin-csillagot és kik kerültek a világ legrangosabb gasztronómiai kalauzába, a Michelin Guide-ba 2022-ben!

Csatlakozz INSTAGRAM és FACEBOOK oldalunkhoz is!

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Jeles napok

3. Otti Levendulaszüret Székesfehérváron

2024. június 7-8-án lesz a 3. Otti Levendulaszüret Székesfehérváron. Te is szereted ezt az nyugtatóan illatos és látványosan lila növényt? Akkor ott a helyed! Az Otti Manufactura gyönyörű kertjében 200 tő tihanyból származó angol és francia levenduláról...

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Neked ajánljuk
Receptek Neked