Magyar vidéki város Európa 10 legkedveltebb úti célja között

Életünk , Hírek , Utazás

A 2023-as év egyértelműen Veszprém éve. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 impozáns nyitórendezvényt idén január 21-én láthattuk a városban. Nem kellett sokat várni a következő elismerésre: februárban független közönségszavazás útján,  a European Best Destinations ® szervezésében az utazók rangsorolták  az öreg kontinens húsz legnépszerűbb úti célját : Veszprém a 7. helyezést érte el. Fenti két titulus óriási dicsőséget és persze gazdasági előnyt hoz a megyeszékhelynek.

Város és tájegység harmóniája

Olyan vidéki városról van szó, melynek imázsa a Bakony-Balaton régióval való eltökélt fúzióját tükrözi. Ennek egyik bizonyítéka, hogy amikor Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa címért nevezett, számos kisebb település társult programjához. A belépési lehetőség nyitott, eddig Zalaszántótól Bakonybélen át Siófokig a régió 115 községe csatlakozott.

Veszprém Európa legjobb desztináció között  - Európa Kulturális Fővárosa 2023

Félúton a Bakony és a Balaton között

A megyeszékhelyen a gasztronómia is stabil találkozási pont elhivatott környékbeli termelők, színvonalas helyi éttermek, és (minőségre) éhes helybeliek, vagy turisták számára. Igényes vendéglátóhelyeken, hangulatos termelői piacokon gyűlik, antikvitást látogat, s jóízűen fröccsözik, beszélget egymással messziről jött idegen és helyi lokálpatrióta: és közben már mindegyikük tudja, hogy végérvényesen rajba lett ennek a csodás és immáron „ragyogó” városnak. A Bakony és a Balaton között félúton…

Ha kíváncsi vagy a húsz legnépszerűbb európai desztinációra, a www.europenbestdestinations.com oldalon, részletesen olvashatsz róluk.

Ez a cikkek is érdekelhetnek:

A Királynék és Királyok Városa között félúton vár a Thury-vár – 5 nap Várpalotán és környékén

Taroltak a legjobb vidéki éttermek – 45 a Dining Guide TOP100 listáján

Először kaptak Michelin csillagot vidéki éttermek – 122 évet vártunk rá, de megérte

Szerző és kiemelt kép: Elekes-Vécsei Nóra

Stílusos vidéki szállásajánlatunk a Balatonnál

Gejzír Vendégház Tihany

Gejzír Vendégház – Tihany

Cím: Tihany, Cserhegy

Leírás:  Szüleinktől kaptunk egy pici birtokot egy nádtetős présházzal, ahol gyermekként szüreteltünk és venyigéből rakott tűzön gardát sütöttünk… „Kézbe vettük”, alakítottuk és ez született belőle. Élvezzétek azt a nyugalmat, csendet, kakukkfűillatot, amely a mai napig bennünket is elvarázsol… Az igazi szőlőhegyi hangulatú, balatoni panorámás vendégházunk 2-4 fő számára nyújt pihenési lehetőséget. 

Foglalás, érdeklődés: Küsz Marianna https://www.facebook.com/gejzirvendeghaztihany

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!