Az utóbbi évek esküvői trendjeiben egyértelműen megfigyelhető a kisebb létszámú esküvők térnyerése. Emellett nagy népszerűségnek örvendenek a természetközeli esküvők, melyeket a rusztikus, a vintage...
Portré
Helyek, emberek, történetek, portrék. Ismerd meg velünk a vidéki élethez kötődő nagyszerű emberek életmeséit! Mert a példaképek köztünk élnek!
Ki ette meg a nyarat?
Az időjósok ugyan meleg és hosszú vénasszonyok nyarát jósolnak, amire valljuk be, ki is vagyunk éhezve. Azonban nappali meleg ide vagy oda, a sárguló fűzfaágak, a kövéredő naspolyák, az ősz...
Szövés, szabadon – a kilimszövő vidéki otthona
Lányok gyülekeznek a vidéki ház árnyas kertjében, színes gyapjúgombolyagokkal és szövőkerettel a kézben. Elköltötték a házigazda ízletes ebédjét, majd az ő irányításával elmélyült szövésbe kezdenek...
Színek, kelmék, illatok a nógrádi portán – Káli Betty, a Rózsavilág alapítójának otthona
Vendégségben a textiltervező birtokán, ahol puha kelmék, csodás kézimunkák között a békés nógrádi vidékre hangolódunk. De mi a közös kód egy hímzett női táskán, a rózsa illatában és a magyar...
Főhajtás Édesanyám előtt
Fürkésztem tekintetét, hasonlítgattam arcát, ahhoz a régi archoz. Termetén s mozgásán már látszott az idő múlása. Túl volt már a nyolcvanon. Ültem egy hosszú lócán a szőlőlugas alatt, és eszembe...
Nagyapám emlékére
A nagyapám Csontos, szikár, alföldi ember volt Szabó nagyapám. Mélyen ülő szeme olyan volt, mint vihar előtt az égbolt, sötétszürke. Kemény, keskeny arcát tavasztól őszig bronz barnára sütötte a...
Tavasznyitó rózsaszeánsz – invitáló az alsópetényi Rózsavilágba
Legutóbb tavaly ősszel jártunk a Nógrád megyei Alsópetényben, a Rózsavilág autentikus otthonában, így most bátran ajánljuk következő programjukat, a 2022. március 19-én szombaton 15 órától kezdődő...
Utam a vörösöktől a fehérekig – látógatóban a Tamás pincénél Csopakon
A falusi ember nemcsak az ennivalóját, de az innivalóját is maga termelte. A parasztember számára a szőlő művelése és a bor készítése, a pálinka és a sör főzése ugyanúgy hozzátartozott a...
Arácsi cukrászda, a MI cukrászdánk
Az idei ősz első ködös, hideg reggelére esett a találkozó. Miközben a kezem majd odafagyott a kormányhoz arról ábrándoztam, milyen lesz a beszélgetés azzal a hölggyel, aki azt az elképesztően finom...
Ahol minden elkezdődött – Vidékiélet pont hu
Pontosan tíz évvel ezelőtt jelent meg Böjtös Kinga írása a Vidéki Élet Magazinról, melyet most változtatás nélkül közlünk. Egyúttal szeretnénk bejelenteni és megosztani abbéli örömünket, hogy a...