Vannak az ősznek egyértelmű jelei, ilyen például egy tányér gőzölgő sütőtökkrémleves. Nemcsak nagyon könnyű és gyors az elkészítése, de vitaminokban gazdag, "melegítő" hatású étel, aminek a...
Konyhánk és kamránk
Birsalmasajt, ahogy nagymama készítette
A gyermekkornak sokféle íze lehet, a szerencséseknek biztosan birsalmasajt íze is van. Lehet, hogy ennek is ahhoz a bizonyos "emlékek megszépülnek" dologhoz van köze, de olyan birsalmasajtot, mint...
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és egy belőle készülő fűszeres füge chutney. Kiskoromban a nagypapám tündérkertjében, annak is a legeldugottabb szegletében élt egy...
Így készül a szilvalekvár sütőben.
Dédnagymamáink, nagymamáink jóval népesebb családokban éltek, mint mi. De a szilvalekvár főzéshez még így is kevésnek bizonyultak, legalábbis számszerűleg. Felváltva kellett őrizni ugyanis a tüzet...
A Balaton-felvidék leghangulatosabb piacain jártunk
Ha a nyári melegben, karunkon vesszőkosárral egy közeli termelői piacra látogatunk, megannyi napérlelte friss gyümölcsből, zöldségből, helyben készült házi csemegéből választhatunk. Strandidőben,...
Sárgabarackos pite recept: omlós és lédús nyári finomság
A napszínű, lédús sárgabarackok idénye javában tart. Biztosak vagyunk benne, hogy sokatoknál tele lesznek - vagy talán már tele is vannak- a polcok sárgabrck befőttekkel, lekvárokkal. Most egy olyan...
Sárgabarack: a kulcs a hosszú élethez
A vidéki kertekben most a lédús, napsárga sárgabarackokè a főszerep, ezért összegyűjtöttünk néhány meglepő érdekességet a nyár egyik kedvenc gyümölcséről. Gondoltátok volna, hogy a lekvárok és a...
Eperfagyi recept házilag
Fagyi nélkül nem létezik nyár! Egy egyszerű házi eperfagyi recepttel pedig mindenki szívébe belophatod magad. Hoztunk nektek egy villámgyors, mindenmentes házi fagylalt receptet! Annyira egyszerű,...
A magyarországi spárgatermesztés története
Az alföldi spárga Ha a spárga-szó felmerül, akkor mindig eszünkbe jut a filmtörténelem egyik jelenete, amikor Bridget Jones a szakácstudományát gyakorolva a recept szerint spárga helyett egy...
Bundában sült akácvirág recept
Ettél már bundában sült akácvirágot? Szívesen kipróbálnád? Itt a remek alkalom! Odakint virágzik az akác, és ennek apropóján Halmos Monika fitoterapeuta, növény- és borsommelier, író osztja meg...