Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang, bóbitavirág, eszterláncfű, marcivirág, asszonyhűség, férfihűség, kákics, récevirág, oroszlánfog…Ez csak néhány mókás és beszédes...
Konyhánk és kamránk
A magyarországi spárgatermesztés története
Az alföldi spárga Ha a spárga-szó felmerül, akkor mindig eszünkbe jut a filmtörténelem egyik jelenete, amikor Bridget Jones a szakácstudományát gyakorolva a recept szerint spárga helyett egy...
Tegyük el a nyarat! – Bodzaszerelem
A májusi esték balzsamos illatai közül ezekben a hetekben bódítja rajongóit a bodza. Gyönyörű fehér virágaival, édes, fűszeres illatával sokunkat arra ösztönöz, hogy ezt az élményt megőrizzük, és...
Tejszínes rakott spárga recept baconnel
Ki evett már rakott spárgát? Jó hírünk van a spárga rajongók számára! Újra itt a spárga-szezon! Mamár nemcsak nagy áruházakban kapható ez az ízletes zöldség, hanem a piacokon is fellelhető. Senki se...
Egy korty gondoskodás – családi szörpsztori a Spájzból
Négy üveg eltulajdonított házi bodzaszörppel indult minden, mára azonban a Spájz ismert márka, a hazai gasztronómia meghatározó szereplőjévé vált. Bálint Áron ügyvezető-tulajdonossal a kezdetekről,...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó vendége mindig az ünnepi asztalnak. A kuglóf német eredetű szó és az elnevezése a formájára utal, de a körülötte lévő legendák...
Tavaszi vitaminpótlás csírákkal
Tavasszal a vitaminpótlásban kiváló segítőkre lelhetünk a csírákban. Nem csak egészségesek, hanem rendkívül finomak is! Sokaknak ismerős lehet az érzés: fáradtság, levertség, álmosság a nap bármely...
Tyúkhúr, a tavaszi saláták legértékesebb alkotóeleme
A tyúkhúrról bizonyosan már mindneki hallott. De vajon azt is tudjuk-e, hogy milyen gazdag vitaminforrás? Halmos Monika, fitoterapeuta, virág- és borsommelier, és nem utolsó sorban író; küldetésének...
A szenvedélyek szelíd íze: recept ibolyával
Ismersz-e ibolyás receptet? Kóstoltál-e már ibolyás ételt? Az ibolya a tavasz legszerényebb és egyik legkedvesebb közismert virága. De vajon azt mennyien tudják, hogyaz ibolya ehető? Halmos Monika,...
Március 21 – Tiramisu Világnap – Egy kanálnyi boldogság, egy falatnyi történelem
Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és...