Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a levendulás nyári recepteket, különleges fogásokat érdemes évről évre elővenni és feltenni a terített asztalra. A francia...
Receptek
Receptek nemcsak vidéki háziasszonyoknak. Szezonális, friss, egészséges, vegyszermentes alapanyagokkal a kamrából vagy hazai termelőktől.
A nyár gyümölcsös slágere a Clafoutis – a megunhatatlan tejes pite receptje
Ha nyár, akkor gyümölcsös piték minden mennyiségben! A hagyományos cseresznyés vagy meggyes pite mellett megunhatatlan slágere az idei nyárnak is a franciák méltán népszerű pitéje, a Clafoutis...
Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang, bóbitavirág, eszterláncfű, marcivirág, asszonyhűség, férfihűség, kákics, récevirág, oroszlánfog…Ez csak néhány mókás és beszédes...
Tejszínes rakott spárga recept baconnel
Ki evett már rakott spárgát? Jó hírünk van a spárga rajongók számára! Újra itt a spárga-szezon! Mamár nemcsak nagy áruházakban kapható ez az ízletes zöldség, hanem a piacokon is fellelhető. Senki se...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó vendége mindig az ünnepi asztalnak. A kuglóf német eredetű szó és az elnevezése a formájára utal, de a körülötte lévő legendák...
Tyúkhúr, a tavaszi saláták legértékesebb alkotóeleme
A tyúkhúrról bizonyosan már mindneki hallott. De vajon azt is tudjuk-e, hogy milyen gazdag vitaminforrás? Halmos Monika, fitoterapeuta, virág- és borsommelier, és nem utolsó sorban író; küldetésének...
A szenvedélyek szelíd íze: recept ibolyával
Ismersz-e ibolyás receptet? Kóstoltál-e már ibolyás ételt? Az ibolya a tavasz legszerényebb és egyik legkedvesebb közismert virága. De vajon azt mennyien tudják, hogyaz ibolya ehető? Halmos Monika,...
Március 21 – Tiramisu Világnap – Egy kanálnyi boldogság, egy falatnyi történelem
Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és...
Medvehagyma pesto
A közelgő medvehagyma szezont nem érdemes kihagyni. Általában piacokon a legkönnyebb beszerezni, vagy a bátrabbak és rutinosak erdőjárás során is szert tehetnek rá, azonban ez esetben figyelni kell,...
Krapfen, avagy a farsangi fánk – recepttel
A farsangi időszak hagyományos desszertje a farsangi fánk. Vízkereszttől a negyvennapos böjt kezdetéig ezt az édességet Európa-szerte készítik a pékségek, cukrászdák, na és persze az ügyes...