A szendvicskrémek igazán hálás fogások az elfoglalt háziasszonyok menüjében, hiszen változatosak és általában mindenki szereti őket. Egy kis előretervezéssel gyorsan és könnyen elkészíthetők....
Konyhánk és kamránk
Csigatészta, ahogy nagyszüleink készítették
A falusi embernek a téli hónapok jelentették az év nyugodt időszakát, ám ez nem jentette azt, hogy tétlenül múlatták az időt. Tennivaló így is akadt bőven, csak valahogy máshogy "esett". Az embernek...
A csodálatos zabpehely
Van úgy néha, hogy az apró dolgok alapjaiban változtatják meg az ember életét. Kis túlzással elmondható, hogy velem is ez történt, mikor az első házi zabkekszet megkóstoltam. A kóstolásból saját...
Hummusz, a keleti padlizsánkrém
Régóta foglalkoztat, hogy készítsek itthon hummuszt. Igazából ennek a pontos okát nem tudom, hiszen eddig nem kerültem közelebbi ismeretségbe ezzel a keleti finomsággal, mindössze egyszer ettem egy...
A házi joghurtkészítés fortélyai
Joghurtkészítés házilag? Igen! Lehet, hogy már híre ment: barátságba kerültem a zabpehellyel. Készítettem belőle sok mindent, többek között granolát is, (méghozzá nagyon-nagyon finomat- talán ez az...
Fűszerolaj házilag
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a boltban vett bazsalikom még sosem maradt életben. Ennek ellenére időről-időre nekifutok, hátha… Így tettem most is, mert annyira szép és az illatát is nagyon...
Variációk kecskesajtra
A kecskesajtok népszerűsége töretlenül növekszik hazánkban is. Ma már minden termelői piacon találkozhatunk legalább egy kecskesajt készítővel, de a szupermarketek polcain sem idegenek ma már ezek a...