45 vidéki étterem kapta meg a Sakura-díjat
Nagy örömünkre szolgál hírt adni egy új szakmai díjról, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület partnerükkel, a Toyota Sakurával alapított meg. A Sakura-díjjal több kategóriában, éttermeket, értékteremtő szervezeteket, intézményéket díjaztak. A rangos elismerést 45 vidéki étterem érdemelte ki.
Az egyesület meglátása szerint a turizmus és vendéglátás, mint iparág, fontos szerepet játszik egy ország gazdasági és társadalmi fejlődésében.
Ruprecht László, a SVÉT elnöke hangsúlyozta, hogy „alulról építkezve nem csak a benne dolgozókra van közvetlen hatással, hanem a hozzá kapcsolódó termelői, kereskedői, oktatási szakemberek és közösségek mellett a társadalom azon szereplőinek is jövőképet tud mutatni, akik esetleg valamilyen testi fogyatékkal vagy, gyermekvédelmi szakellátásban élnek.”
Sakura-díj
Partnerükkel, a Toyota Sakura-val közösen azért alapították a Sakura (cseresznyevirág)-díjat, hogy ezen kimagasló teljesítményeket elismerjék. A cég értékesítési filozófiája, melynek egyik legfontosabb elemét a vendéglátásból vette át, az Omotenaschi filozófia, azaz:
- találd ki a vendég igényét előre,
- figyelj oda a részletekre,
- fejezd ki háládat.
A Sakura-díjátadó a kezdete annak a közös munkának, amelynek eredményeképpen a díjazottak egymással valódi közösséget fognak tudni alkotni határainkon innen és túl.
A díjátadón Ono Hikariko japán nagykövet asszony is tiszteletét tette
Az első Sakura-díj díjazottai
Szociális, gondoskodásban elért értékteremtő kategória
- Liszek Zsuzsanna ( oktató, szakács-pincér osztályfönök) Nyitott Ajtó Baptista Szakképző, Miskolc
- Szimbiózis Alapítvány, Miskolc
- Hatpöttyös Étterem, Székesfehérvár
A szakmai oktatásban elért kimagasló munkáért, alapított díj
- Kocsonya Kálmán, Szakmai igazgató-helyettes Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola
- Adamek Balázs, Diófa Étterem Konyhafőnőke, Székesfehérvár
- Rákóczy László, Gyakorlati oktatásvezető Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium
Termelői közösségek, kiváló minőségű hazai nyersanyagokat népszerűsítő egyesületek
- Tudatos Zöldségkosár közösség, (MyFarm Harta Gazda Alapítvány) Harta
- Falusi kosár, Csongrád-Bokros
- Somogyi Helyi Termék Egyesület, Porrog
- Szent László Szarvasgomba, Lovagrend
- Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület, Mátészalka
Határon túli éttermek, közösség építő személyek
- Villa Rosa Restaurant & Pension, Dunaszerdahely ( 1 virág)
- Schwarz Bistro, Székelyudvarhely ( 2 virág)
- Jovanovic Daniel ( Rendezvény szervező, Őstermelő), Óbecse
Étterem, háttér gazdasággal, kategória
- Graefl Major Kétútköz Poroszló ( 1 virág)
- Natura Hill, Zebegény ( 2 virág)
- Pipacs Étterem, Eger-Almár(1 virág)
- Hubertus-Hof Hotel&Restaurant, Balatonfenyves (1 virág)
Étterem, pékséggel, kategória
- Erhardt Étterem és Panzió, Sopron ( 1 virág)
- Panificio Il Basilico, Szentendre( 1 virág)
- PalKonyha, Panzió, Speiz, Pékműhely(1 virág)
Sakura-díjjal elismert ÉTTERMEK
1 Sakura virág
- Füge étterem, Biatorbágy
- Rév Csárda étterem, Érsekcsanád
- Végállomás bistro&wine, Miskolc
- Lamaréda Étterem és Bisztró, Győr
- Hibiscus étterem by Jankovich Hotel, Rácalmás
- A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
- Trakta by Nomád, Noszvaj
- Rosinante Fogadó***, Szigetmonostor
- Páskom Cottage ésPáskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom
- Sulyom Tájétterem a Tisza-tó új Ételstílusa, Sarud
- MI A KŐ étterem, Köveskál
- Az Öreg Tölgy Bisztró, Cserépfalu
- Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök
2 Sakura virág
- Öreg Prés Étterem Mór
- RUTIN Budaörs étterem, Budaörs
- Platán Bisztró, Tata
- ISZKOR-Mályinka, Mályinka
- Alkimista Kulináris Műhely, Szeged
- Sauska 48étterem, Villány
- GÓRÉ étterem, Kisharsány
- Botanica étterem, Dánszentmiklós
- Macok Bisztró, Eger
- 67Sigma Étterem, Székesfehérvár
- Hosszú Tányér gourmet-ház, Hosszúhetény
- Lokal47 étterem és borbár, Kéthely
- Bobajka étterem és kávézó, Tarcal
- Clarisse étterem, Tura
- Bistro Sparhelt, Balatonfüred
- AnyukámMondta Étterem-hivatalos, Encs
- Gusto13 Bistro & Delicate, Veszprém
- Noon Restaurant &Lounge by LUA Resort, Balatonfüred
- IKON Restaurant, Debrecen
- Villa Kabala étterme, Szigliget
- Mandula Étterem és Bor-Bár, Villány
- Kistücsök Food& Room Balatonszemes
- Kistücsök – Séfszoba Balatonszemes
- Pajta étterem Őriszentpéter
3 Sakura virág
- Platán Gourmet Restaurant, Tata
Sok szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!
Fotók: Zirig Árpád/gusto.hu
Ha szereted a minőségi vidéki gasztronómiát, nézd meg, hogy a Michelin és a Dining Guide, mely vidéki éttermeket ajánlja!
Ne maradj le folyamatosan frissülő tartalmainkról, iratkozz fel ingyenes hírleveleünkre! FELIRATKOZOM!
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Egyedi igényekre egyedi stílussal válaszol Takács Tímea faldekor művész
Takács Tímea, a Timi Wall Art alapítójának lendületes, vidám...
Vidéki rendezvényhelyszínek céges karácsonyokhoz
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre több cég keresi az ideális...
„Láthatóvá tenni a csendet” – Interjú Miklós Hajnal képzőművésszel
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Miklós Hajnalt...
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és...
Így készül a szilvalekvár sütőben.
Dédnagymamáink, nagymamáink jóval népesebb családokban éltek, mint...