45 vidéki étterem kapta meg a Sakura-díjat

Hírek

Nagy örömünkre szolgál hírt adni egy új szakmai díjról, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület partnerükkel, a Toyota Sakurával alapított meg. A Sakura-díjjal több kategóriában, éttermeket, értékteremtő szervezeteket, intézményéket díjaztak. A rangos elismerést 45 vidéki étterem érdemelte ki.

Sakura díj
A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület több mint egy évtizede kiemelt figyelmet fordít a vidéki gasztronómia meghatározó képviselőinek, oktatási intézményeinek, termelői közösségeinek támogatására, valamint a vidéki és határon túli együttműködések megerősítésére.

Az egyesület meglátása szerint a turizmus és vendéglátás, mint iparág, fontos szerepet játszik egy ország gazdasági és társadalmi fejlődésében.

Hirdetés

Ruprecht László, a SVÉT elnöke hangsúlyozta, hogy „alulról építkezve nem csak a benne dolgozókra van közvetlen hatással, hanem a hozzá kapcsolódó termelői, kereskedői, oktatási szakemberek és közösségek mellett a társadalom azon szereplőinek is jövőképet tud mutatni, akik esetleg valamilyen testi fogyatékkal vagy, gyermekvédelmi szakellátásban élnek.”

 díjSakura

Sakura-díj

Partnerükkel, a Toyota Sakura-val közösen azért alapították a Sakura (cseresznyevirág)-díjat, hogy ezen kimagasló teljesítményeket elismerjék. A cég értékesítési filozófiája, melynek egyik legfontosabb elemét a vendéglátásból vette át, az Omotenaschi filozófia, azaz:

  • találd ki a vendég igényét előre,
  • figyelj oda a részletekre,
  • fejezd ki háládat.

A Sakura-díjátadó a kezdete annak a közös munkának, amelynek eredményeképpen a díjazottak egymással valódi közösséget fognak tudni alkotni határainkon innen és túl.

Hirdetés
Sakura Díj

A díjátadón Ono Hikariko japán nagykövet asszony is tiszteletét tette

Az első Sakura-díj díjazottai

Szociális, gondoskodásban elért értékteremtő kategória

  • Liszek Zsuzsanna ( oktató, szakács-pincér osztályfönök) Nyitott Ajtó Baptista Szakképző, Miskolc
  • Szimbiózis Alapítvány, Miskolc
  • Hatpöttyös Étterem, Székesfehérvár

 A szakmai oktatásban elért kimagasló munkáért, alapított díj

  • Kocsonya Kálmán, Szakmai igazgató-helyettes Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola
  • Adamek Balázs, Diófa Étterem Konyhafőnőke, Székesfehérvár
  • Rákóczy László, Gyakorlati oktatásvezető Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium
Sakura díj

Termelői közösségek, kiváló minőségű hazai nyersanyagokat népszerűsítő egyesületek

  • Tudatos Zöldségkosár közösség, (MyFarm Harta Gazda Alapítvány) Harta
  • Falusi kosár, Csongrád-Bokros
  • Somogyi Helyi Termék Egyesület, Porrog
  • Szent László Szarvasgomba, Lovagrend
  • Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület, Mátészalka

Határon túli éttermek, közösség építő személyek

  • Villa Rosa Restaurant & Pension, Dunaszerdahely ( 1 virág)
  • Schwarz Bistro, Székelyudvarhely ( 2 virág)
  • Jovanovic Daniel ( Rendezvény szervező, Őstermelő), Óbecse

Étterem, háttér gazdasággal, kategória

  • Graefl Major Kétútköz Poroszló ( 1 virág)
  • Natura Hill, Zebegény ( 2 virág)
  • Pipacs Étterem, Eger-Almár(1 virág)
  • Hubertus-Hof Hotel&Restaurant, Balatonfenyves (1 virág)

Étterem, pékséggel, kategória

  • Erhardt Étterem és Panzió, Sopron ( 1 virág)
  • Panificio Il Basilico, Szentendre( 1 virág)
  • PalKonyha, Panzió, Speiz, Pékműhely(1 virág)
Sakura-díj

Sakura-díjjal elismert ÉTTERMEK

1 Sakura virág

  • Füge étterem, Biatorbágy
  • Rév Csárda étterem, Érsekcsanád
  • Végállomás bistro&wine, Miskolc
  • Lamaréda Étterem és Bisztró, Győr
  • Hibiscus étterem by Jankovich Hotel, Rácalmás
  • A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
  • Trakta by Nomád, Noszvaj
  • Rosinante Fogadó***, Szigetmonostor
  • Páskom Cottage ésPáskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom
  • Sulyom Tájétterem a Tisza-tó új Ételstílusa, Sarud
  • MI A KŐ étterem, Köveskál
  • Az Öreg Tölgy Bisztró, Cserépfalu
  • Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök
Sakura -díj

2 Sakura virág

  • Öreg Prés Étterem Mór
  • RUTIN Budaörs étterem, Budaörs
  • Platán Bisztró, Tata
  • ISZKOR-Mályinka, Mályinka
  • Alkimista Kulináris Műhely, Szeged
  • Sauska 48étterem, Villány
  • GÓRÉ étterem, Kisharsány
  • Botanica étterem, Dánszentmiklós
  • Macok Bisztró, Eger
  • 67Sigma Étterem, Székesfehérvár
  • Hosszú Tányér gourmet-ház, Hosszúhetény
  • Lokal47 étterem és borbár, Kéthely
  • Bobajka étterem és kávézó, Tarcal
  • Clarisse étterem, Tura
  • Bistro Sparhelt, Balatonfüred
  • AnyukámMondta Étterem-hivatalos, Encs
  • Gusto13 Bistro & Delicate, Veszprém
  • Noon Restaurant &Lounge by LUA Resort, Balatonfüred
  • IKON Restaurant, Debrecen
  • Villa Kabala étterme, Szigliget
  • Mandula Étterem és Bor-Bár, Villány
  • Kistücsök Food& Room Balatonszemes
  • Kistücsök – Séfszoba Balatonszemes
  • Pajta étterem Őriszentpéter

3 Sakura virág

  • Platán Gourmet Restaurant, Tata

Sok szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!

Fotók: Zirig Árpád/gusto.hu

Ha szereted a minőségi vidéki gasztronómiát, nézd meg, hogy a Michelin és a Dining Guide, mely vidéki éttermeket ajánlja!

Ne maradj le folyamatosan frissülő tartalmainkról, iratkozz fel ingyenes hírleveleünkre! FELIRATKOZOM! 

 

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!