45 vidéki étterem kapta meg a Sakura-díjat
Nagy örömünkre szolgál hírt adni egy új szakmai díjról, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület partnerükkel, a Toyota Sakurával alapított meg. A Sakura-díjjal több kategóriában, éttermeket, értékteremtő szervezeteket, intézményéket díjaztak. A rangos elismerést 45 vidéki étterem érdemelte ki.
Az egyesület meglátása szerint a turizmus és vendéglátás, mint iparág, fontos szerepet játszik egy ország gazdasági és társadalmi fejlődésében.
Ruprecht László, a SVÉT elnöke hangsúlyozta, hogy „alulról építkezve nem csak a benne dolgozókra van közvetlen hatással, hanem a hozzá kapcsolódó termelői, kereskedői, oktatási szakemberek és közösségek mellett a társadalom azon szereplőinek is jövőképet tud mutatni, akik esetleg valamilyen testi fogyatékkal vagy, gyermekvédelmi szakellátásban élnek.”
Sakura-díj
Partnerükkel, a Toyota Sakura-val közösen azért alapították a Sakura (cseresznyevirág)-díjat, hogy ezen kimagasló teljesítményeket elismerjék. A cég értékesítési filozófiája, melynek egyik legfontosabb elemét a vendéglátásból vette át, az Omotenaschi filozófia, azaz:
- találd ki a vendég igényét előre,
- figyelj oda a részletekre,
- fejezd ki háládat.
A Sakura-díjátadó a kezdete annak a közös munkának, amelynek eredményeképpen a díjazottak egymással valódi közösséget fognak tudni alkotni határainkon innen és túl.
A díjátadón Ono Hikariko japán nagykövet asszony is tiszteletét tette
Az első Sakura-díj díjazottai
Szociális, gondoskodásban elért értékteremtő kategória
- Liszek Zsuzsanna ( oktató, szakács-pincér osztályfönök) Nyitott Ajtó Baptista Szakképző, Miskolc
- Szimbiózis Alapítvány, Miskolc
- Hatpöttyös Étterem, Székesfehérvár
A szakmai oktatásban elért kimagasló munkáért, alapított díj
- Kocsonya Kálmán, Szakmai igazgató-helyettes Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola
- Adamek Balázs, Diófa Étterem Konyhafőnőke, Székesfehérvár
- Rákóczy László, Gyakorlati oktatásvezető Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium
Termelői közösségek, kiváló minőségű hazai nyersanyagokat népszerűsítő egyesületek
- Tudatos Zöldségkosár közösség, (MyFarm Harta Gazda Alapítvány) Harta
- Falusi kosár, Csongrád-Bokros
- Somogyi Helyi Termék Egyesület, Porrog
- Szent László Szarvasgomba, Lovagrend
- Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület, Mátészalka
Határon túli éttermek, közösség építő személyek
- Villa Rosa Restaurant & Pension, Dunaszerdahely ( 1 virág)
- Schwarz Bistro, Székelyudvarhely ( 2 virág)
- Jovanovic Daniel ( Rendezvény szervező, Őstermelő), Óbecse
Étterem, háttér gazdasággal, kategória
- Graefl Major Kétútköz Poroszló ( 1 virág)
- Natura Hill, Zebegény ( 2 virág)
- Pipacs Étterem, Eger-Almár(1 virág)
- Hubertus-Hof Hotel&Restaurant, Balatonfenyves (1 virág)
Étterem, pékséggel, kategória
- Erhardt Étterem és Panzió, Sopron ( 1 virág)
- Panificio Il Basilico, Szentendre( 1 virág)
- PalKonyha, Panzió, Speiz, Pékműhely(1 virág)
Sakura-díjjal elismert ÉTTERMEK
1 Sakura virág
- Füge étterem, Biatorbágy
- Rév Csárda étterem, Érsekcsanád
- Végállomás bistro&wine, Miskolc
- Lamaréda Étterem és Bisztró, Győr
- Hibiscus étterem by Jankovich Hotel, Rácalmás
- A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
- Trakta by Nomád, Noszvaj
- Rosinante Fogadó***, Szigetmonostor
- Páskom Cottage ésPáskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom
- Sulyom Tájétterem a Tisza-tó új Ételstílusa, Sarud
- MI A KŐ étterem, Köveskál
- Az Öreg Tölgy Bisztró, Cserépfalu
- Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök
2 Sakura virág
- Öreg Prés Étterem Mór
- RUTIN Budaörs étterem, Budaörs
- Platán Bisztró, Tata
- ISZKOR-Mályinka, Mályinka
- Alkimista Kulináris Műhely, Szeged
- Sauska 48étterem, Villány
- GÓRÉ étterem, Kisharsány
- Botanica étterem, Dánszentmiklós
- Macok Bisztró, Eger
- 67Sigma Étterem, Székesfehérvár
- Hosszú Tányér gourmet-ház, Hosszúhetény
- Lokal47 étterem és borbár, Kéthely
- Bobajka étterem és kávézó, Tarcal
- Clarisse étterem, Tura
- Bistro Sparhelt, Balatonfüred
- AnyukámMondta Étterem-hivatalos, Encs
- Gusto13 Bistro & Delicate, Veszprém
- Noon Restaurant &Lounge by LUA Resort, Balatonfüred
- IKON Restaurant, Debrecen
- Villa Kabala étterme, Szigliget
- Mandula Étterem és Bor-Bár, Villány
- Kistücsök Food& Room Balatonszemes
- Kistücsök – Séfszoba Balatonszemes
- Pajta étterem Őriszentpéter
3 Sakura virág
- Platán Gourmet Restaurant, Tata
Sok szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!
Fotók: Zirig Árpád/gusto.hu
Ha szereted a minőségi vidéki gasztronómiát, nézd meg, hogy a Michelin és a Dining Guide, mely vidéki éttermeket ajánlja!
Ne maradj le folyamatosan frissülő tartalmainkról, iratkozz fel ingyenes hírleveleünkre! FELIRATKOZOM!
12 lakberendezési üzlet, ahol a vidéki stílus garantált
Bár a vidéki stílus egy konkrét kategória, de többféle változata,...
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Egy téli kedvenc, a gesztenyepüré rövid története
Karácsonyi vásárokban andalogva anyukám mindig gyermekkora sült...
A karácsonyfa története
Minden évben illatos, frissen vágott fenyő áll a nappaliban csodás...
Gesztenyekrémleves, ahogy mi szeretjük
Egy igazán finom téli melengető leves elkészítését szeretnénk most...
Sütőtökkrémleves, az őszi napok tökéletes fogása
Vannak az ősznek egyértelmű jelei, ilyen például egy tányér gőzölgő...