Ki hallott már a Nőtincsi NemcsakPiacról? A NemcsakPiac nem csupán egy piac! Sokkal inkább egy közösség, egy összefogás, amely 2 éves fennállását ünnepeli áprilisban. „Az elmúlt két évben azon...
Konyhánk és kamránk
Pongyola pitypang, a tavaszi méregtelenítő kúrák főszereplője
Tavasszal testnek, lélelknek egyaránt jól esik egy kis méregtelenítés, amihez mi most a pongyola pitypangot ajánljuk. Ismerjük-e vajon a közvetlen környezetünk természetes növényvilágát? Irtjuk-e az...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó vendége mindig az ünnepi asztalnak. A kuglóf német eredetű szó és az elnevezése a formájára utal, de a körülötte lévő legendák...
A szenvedélyek szelíd íze: recept ibolyával
Ismersz-e ibolyás receptet? Kóstoltál-e már ibolyás ételt? Az ibolya a tavasz legszerényebb és egyik legkedvesebb közismert virága. De vajon azt mennyien tudják, hogyaz ibolya ehető? Halmos Monika,...
Tyúkhúr, a tavaszi saláták legértékesebb alkotóeleme
A tyúkhúrról bizonyosan már mindneki hallott. De vajon azt is tudjuk-e, hogy milyen gazdag vitaminforrás? Halmos Monika, fitoterapeuta, virág- és borsommelier, és nem utolsó sorban író; küldetésének...
7 termelői piac Budapesten
Nagyszüleink idejében nem volt kérdés, hogy hol szerzik be azokat az alapanyagokat, amelyek hiányoznak a konyháról. Bizony, a piacról. Szerencsére napjainkban egyre több termelői piacra...
Kurkumás sült rizs recept
Ez az gyönyörű aranyszínű kurkumás sült rizs recept tele van ízekkel, színekkel és antioxidánsokkal. A kurkuma egy szuper egészséges összetevő, amelyet gyakran használnak az indiai konyhában. A...
Madárdal és nullkilométeres vendéglátás: „A séf és a kertész” kertje
Horváth Gábor a séf, és Török Patrícia a kertész egy kreatív és boldog pár, akik saját kezükkel művelik pócsmegyeri organikus kertjüket. Egy kis szeletet képzeljünk el az édenkertből, ahol ők ketten...
Krapfen, avagy a farsangi fánk – recepttel
A farsangi időszak hagyományos desszertje a farsangi fánk. Vízkereszttől a negyvennapos böjt kezdetéig ezt az édességet Európa-szerte készítik a pékségek, cukrászdák, na és persze az ügyes...
Céklakrém recept egyszerűen
A partik sztárja mindig a házi készítésű mártogatós, amivel a háziasszony könnyen lenyűgözheti a vendégeket. Ez a céklarém recept remek alternatívája a humusznak, és jó módja a cékla...