Spárgaszezonban nálunk gyakori vacsoravendég a kacsamell spárgával tálalva, amit meg szoktam bolondítani friss csírákkal. Ma éppen a brokkolicsírára esett a választásom, mivel K betűs napot...
Konyhánk és kamránk
Megtaláltad már az igazit? – beszéljünk a kovászos uborkáról!
Nem csak a szerelemben keressük az igazit, hanem természetünkből fakadóan megannyi más dologban is vágyunk arra, hogy megtaláljuk a legjobbat. Nincsen ez másképp a kovászos uborkával sem, ami olyan,...
Házi kekszek és linzerek minden alkalomra: a tökéletes alapreceptek
A házi kekszek és linzerek minden alkalomra tökéletesek, mert egyszerűen elkészíthetőek és általában mindenki szereti. Vidéki élet rajongóknak jó hír, hogy már nem csak karácsonyi vagy húsvéti...
Medvehagymás túrós pogácsa
Ezzel a medvehagymás túrós pogácsa recepttel már tartozunk egy ideje jó néhány olvasónknak. A pogácsa nem az a műfaj, amit csak úgy össze lehet csapni, aztán lesz, amilyen lesz. A pogácsának lelke...
Házi csipkebogyólekvár készítés örömei és viszontagságai
Február van. Napfényes, élettel teli, vidám vasárnapra ébredtünk a csapadékos január után. Aki örömmel kirándul és mozdul ki a természetbe, tavasszal és ősszel gombát gyűjt, nos, az könnyen talál...
Egy nap a Liliomkert piacon
A Liliomkert piac túlzás nélkül állítható, hogy a Balaton-felvidék egyik szimbólumává vált az elmúlt években. Tizennégy évvel ezelőtt jártam ott elsőízben. Akkor még nem voltak bódék és szinte csak...
Akit a mozdony füstje megcsapott – Fűtőház Sörfőzde, a kézműves sörök Mekkája
Cikkünk alkohol fogyasztással kapcsolatos témát tartalmaz. Szeszesital fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk! Kérjük nyilatkozz az életkorodról!A Börzsöny és a Cserhát határán, Rétságon főzi...
Egy különleges három az egyben fogás – a borleves receptje
A borlevest azért szeretjük, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ez a svábok által meghonosított recept viszonylag kevés hozzávalóval elkészíthető, de ennek ellenére mégis különleges fogásként...
Egy egyszerű és finom újévi lencseleves recept – gazdagságot hoz az új évben!
A babona szerint az új esztendő első napján lencsét vagy valamilyen aprószemű ételt, babot, borsót, kölest, esetleg mákot kell ennünk, hogy egész évben gazdagok legyünk. Ezek közül legnépszerűbb...
Fermentált zöldségekkel az életedért
Bombaként robbant be az egészségtudatos emberek körében az elmúlt időszakban a fermentálás és a fermentált zöldségek fogyasztása. A nagyközönség viszont még nem igazán ismeri magát a kifejezést sem....