A kolbászmártás egy igazán hasznos és sokoldalúan használható feltét, ami nem csak ízletes, de nagyon egyszerűen el is készíthető. Üvegben hűtőben eláll és kiváló kísérője lehet krémleveseknek,...
Receptek
Receptek nemcsak vidéki háziasszonyoknak. Szezonális, friss, egészséges, vegyszermentes alapanyagokkal a kamrából vagy hazai termelőktől.
Narancsos sárgarépa krémleves
A sárgarépa krémleves viszonylag új lakója a receptes könyvemnek, de mióta velünk van, senki sem bánja. Ez a gyönyörű sáfránysárga leves igazán krémes és finom. Már a színe is megvidámít, az íze...
Az igazi fűszeres almáspite receptje
Egy jó almáspite minden alkalomra tökéletes választás. A mai fűszeres almáspite receptünk az évszakhoz illő díszítéssel a tetején biztos siker. Mutatjuk a hozzávalókat és az elkészítését is: A...
A rebarbarás francia almatorta receptje
A rebarbarás francia almatortám története pontosan tizenöt évre nyúlik vissza, amikor ajándékba kaptam barátnőmtől Stahl Judit egyik szakácskönyvét. A francia almatorta azóta rendszeres vendég az...
Rozmaringos fokhagymás sült cékla
A sült cékla régi nagy kedvencünk. Ennek a csodaszép színű zöldségünknek a népszerűsége szerencsére sokat nőtt az elmúlt pár évben, de többnyire még ma is inkább savanyúságként ismert. Jó tudni,...
Szegény ember gyümölcse, avagy igazi házi szilvalekvár születik
A szilva régi gyümölcsünk, mely bőséggel terem az ország több vidékén. Ezért nem véletlenül nevezték a szegény ember gyümölcsének, mert még a legszerényebb körülmények között élők udvarán is állt...
Zakuszka házilag gombával és babbal gazdagon
A zakuszka készítése pont olyan elmaradhatatlan eleme a vidéki életnek, mint nagymama százéves virághagymái a kertben, a lekvárok és chutney-k befőzése a féltve őrzött családi receptek szerint vagy...
Cukormentes őszibarack krémleves főzés nélkül
Meleg nyári napokon igazi főnyeremény, ha nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Ilyenkor gyakori vendég nálunk a főzés nélkül készülő cukormentes őszibarack krémleves. Az őszibarack az egyik...
Jöhet egy kis cukkinis quiche? – 5 érv a zöldséges lepények mellett recepttel
A francia vidéki konyha kedvelt hagyományos étele a quiche (ejtsd: kis), vagyis a különböző feltétekkel készült lepény, melyet tojással és tejszínnel sütnek össze . Bár sokan a franciáknak...
Kacsamell spárgával brokkolicsírával
Spárgaszezonban nálunk gyakori vacsoravendég a kacsamell spárgával tálalva, amit meg szoktam bolondítani friss csírákkal. Ma éppen a brokkolicsírára esett a választásom, mivel K betűs napot...