Ezzel a medvehagymás túrós pogácsa recepttel már tartozunk egy ideje jó néhány olvasónknak. A pogácsa nem az a műfaj, amit csak úgy össze lehet csapni, aztán lesz, amilyen lesz. A pogácsának lelke...
Receptek
Receptek nemcsak vidéki háziasszonyoknak. Szezonális, friss, egészséges, vegyszermentes alapanyagokkal a kamrából vagy hazai termelőktől.
Gluténmentes zabpelyhes túrós süti
A zabpelyhes túrós süti az egyik legfantasztikusabb gluténmentes édesség receptem. Próbáljátok ki, garantáltan mindenkinek tovább kell majd adnotok a receptet. HOZZÁVALÓK: - 8 tojás - 35 dkg cukor -...
Rozmaringos fokhagymás sült cékla
A sült cékla régi nagy kedvencünk. Igazi segítő kéz a tél végén, amikor már alig találunk szezonális friss zöldséget és gyümölcsöt a kamrában és a piacokon. A cékla népszerűsége szerencsére sokat...
Medvehagyma pestó
A közelgő medvehagyma szezont nem érdemes kihagyni. Általában piacokon a legkönnyebb beszerezni, vagy a bátrabbak és rutinosak erdőjárás során is szert tehetnek rá, azonban ez esetben figyelni kell,...
Kedvenc kencéink – szendvicskrémek hétfőtől péntekig
A szendvicskrémek igazán hálás fogások az elfoglalt háziasszonyok menüjében, hiszen változatosak és általában mindenki szereti őket. Egy kis előretervezéssel gyorsan és könnyen elkészíthetők....
Csigatészta, ahogy nagyszüleink készítették
A falusi embernek a téli hónapok jelentették az év nyugodt időszakát, ám ez nem jentette azt, hogy tétlenül múlatták az időt. Tennivaló így is akadt bőven, csak valahogy máshogy "esett". Az embernek...
A csodálatos zabpehely
Van úgy néha, hogy az apró dolgok alapjaiban változtatják meg az ember életét. Kis túlzással elmondható, hogy velem is ez történt, mikor az első házi zabkekszet megkóstoltam. A kóstolásból saját...
Hummusz, a keleti padlizsánkrém
Régóta foglalkoztat, hogy készítsek itthon hummuszt. Igazából ennek a pontos okát nem tudom, hiszen eddig nem kerültem közelebbi ismeretségbe ezzel a keleti finomsággal, mindössze egyszer ettem egy...
A házi joghurtkészítés fortélyai
Joghurtkészítés házilag? Igen! Lehet, hogy már híre ment: barátságba kerültem a zabpehellyel. Készítettem belőle sok mindent, többek között granolát is, (méghozzá nagyon-nagyon finomat- talán ez az...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó vendége mindig az ünnepi asztalnak. A kuglóf német eredetű szó és az elnevezése a formájára utal, de a körülötte lévő legendák...
Hirdetés
