Anyák napi epres tiramisu

 

Ezzel a gyorsan elkészíthető, finom édességgel kívánunk minden édesanyának, nagymamának és keresztanyának nagyon boldog anyák napját.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiramisu eperrel:

Hozzávalók:

-        4 dl erős feketekávé

-        2 kupica rum

-        3 tojás

-        3 evőkanál cukor

-        1 csomag vaníliás cukor

-        1 citrom reszelt héja

-        25 dkg Mascarpone

-        25 dkg babapiskóta

-        3 evőkanál (nem cukrozott) kakaópor

-        tetszés szerint eper

-        díszítéshez mentalevél

Elkészítése:

Készítsünk erős feketekávét, keverjük össze a rummal és hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét, a sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Akkor jó, ha teljesen kifehéredik és apró buborékok jelennek meg a tetején. Keverjük hozzá a Mascarponét és a reszelt citromhéjat. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, forgassuk bele a krémbe.

A babapiskótákat rövid időre mártsuk a rumos kávéba, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el és fektessük őket szorosan egymás mellé egy üvegedénybe, például egy jénai tálba. Kenjünk rá egy adag krémet, tegyük rá a megmosott, félbevágott eperszemeket, majd ismét egy kevés krémet. A rétegezést ebben a sorrendben folytassuk addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A záró réteg babapiskóta és krém legyen. Végül szórjuk meg átszitált kakaóporral.

Az elkészült desszertet legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt eperrel és mentalevéllel díszíthetjük.

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá.

Tipp: Gyerekek számára koffein- és alkoholmentes változatban is készíthető. Ebben az esetben a babapiskótát kávé és rum helyett tejbe mártsuk!

Tipp: Eper helyett készíthetjük málnával vagy szederrel is.

Tipp: Az ünnepélyes hangulathoz üvegedény helyett a desszertet tehetjük mázas cseréptálba vagy rétegezhetjük nagyméretű talpas poharakba is. A tál szélét belülről szegélyezzük babapiskótákkal, kívülről pedig kössük át szalaggal.

Figyelem! A nyers tojás miatt könnyen romlik, ezért hűtőben kell tárolni. Frissen tálaljuk és lehetőleg rövid időn belül fogyasszuk el! Tojás- és eperallergia esetén nem ajánlott.