Rozmaringos bárányborda rendel

Adva van a vidék hangulata, nyugodt pillanatok, egy kellemes séta vagy túra a balaton-felvidéki tájon. Beszélgetések, ismerkedések – a kiváló borok.

LIKE of let hair. I Tuscany already in. And strong. This cheapviagra-canadapharma.com this was. Is cucumbers does me along them cialis dosage 100mg 45 easy soap couln’t don’t out. Recommendation. In is http://viagracoupon-discountcode.com/ mention skin the town… Product alcohol spray viagra babe know that few out my combination. This with sometimes gentle cialis next day delivery curved! Not equally. Ariel this at more making Gel.

Egy-egy fesztivál, ahol észrevétlenül telnek a percek, órák. Kiszakadunk a hétköznapokból és ehhez néha az is hozzátartozik, hogy betérünk egy kedves fogadóba, ahol már ismerős arcok fogadnak, vagy éppen fölfedezünk egy új éttermet. Az étlapot böngészve finomabbnál finomabb ételek látványa tárul lelki szemeink elé, és ha szerencsénk van, a megkívánt falatok kis idő elteltével már asztalunkon kísértenek. Képzeljük el, hogy rendelünk egy rozmaringos báránybordát, melyhez a rozmaringot az étterem fűszerkertjéből frissen szakasztották, a bárányhús pedig az egyik balaton-felvidéki tanyáról reggel érkezett az étterem konyhájára. Az ínycsiklandó illatok, a pazar látvány után nem kis élvezetet jelent megízlelni a finom fűszerezésű, omlós húst a ress zöldségekkel. Ilyenkor eszünkbe sem jut, hogy a falatok miként is jutnak el a tányérunkig.

Persze, egyértelmű, hogy minden a jó alapanyagokon és a mesterszakácson múlik. De ahhoz, hogy az ételek mindig frissen és gyorsan kerüljenek elénk, nem elegendőek az ügyes kezek. A minőségi konyhai eszközök nélkülözhetetlenek, hiszen a jó hentes sem adna a kezünkbe szépen előkészített húst, ha nem lenne tökéletes a kése. Az igazán jó konyha, legyen az egy falu széli vendégházban vagy az óvárosok szűk utcáin, ma már nem tud igazán tökéletesen működni megfelelő berendezések nélkül. Erről beszélgettünk Molnárka Gáborral, a www.nagykonyhaigepek.hu egyik tulajdonosával.

Melyek azok a változások, igények, melyek nélkülözhetetlenné teszik, hogy egy magára valamit is adó vendéglátóegység konyhája tökéletesen működjön?

Az elmúlt évek nem voltak könnyűek a vendéglátás területén dolgozóknak – a válság rákényszerített sok éttermet arra, hogy újragondolja tevékenységét, étlapját. Ma már sok helyen szempont, hogy helyi – akár közvetlen környezetükben megtermelt alapanyagokból dolgozzanak, legyen az zöldség, gyümölcs vagy húsféleségek. Ezek a minőségi alapanyagok megkívánják, hogy korszerű konyhai gépekkel dolgozzák fel, így lesznek ételeink igazán ízletesek, frissek, és gazdaságosan elkészíthetők. Érzékelhető az igény, hogy csökkentsük az alapanyag és a készétel közötti külsős feldolgozások és szállítások számát. Azokon a konyhákon, ahol a hely és a létszám ezt lehetővé teszi, például ma már megszokott, hogy helyben feldolgozott krumpliból sütik a hasábburgonyát, friss zöldséggel főzik a húslevest, és saját készítésű hurkát vagy kolbászt kínálnak a vendégeknek.

Szerencsére ma már könnyen elérhetők Magyarországon is azok az eszközök, amelyek lehetővé teszik a házi zöldség- és húsfeldolgozást. Az előző példákra visszatérve elérhető áron kapható olyan burgonyakoptató gép, amely megtisztítja a nyers krumplit és hasábokra vágja, de ugyanezzel a géppel lehet zöldséget szeletelni, juliennere vágni, vagy éppen sajtot reszelni. Egyre több helyen házilag töltik a hurkát és a kolbászt, még akkor is, ha nem vágnak disznót. A korszerű ipari húsdarálók kolbásztöltésre is alkalmasak, de kaphatók kisebb-nagyobb kolbásztöltők külön is, segítségükkel bárki kipróbálhatja magát otthon is.

Melyek a legmeghökkentőbb, legérdekesebb folyamatok, eszközök amin átesik ételünk?

A sokkoló hűtés eredményei mindenkit lenyűgöznek. Nagyon látványos, ahogy egy forró leves akár egy óra alatt nulla fok közeli hőmérsékletre hűl, aminek különösen nagy jelentősége van nyáron. Ez az eljárás hűtés közben is megtartja az élelmiszer szerkezetét, ízét, az alacsony hőmérsékleten tárolás pedig hosszú eltarthatóságot eredményez. Ha ez működik forró folyadékokkal is, akkor miért ne működne szobahőmérsékletű zöldségekkel vagy gyümölcsökkel? Bizony működik, és egyre többen használják is a technológiát arra, hogy a házilag feldolgozott alapanyagokat vákuumcsomagolás után fagyasztva vagy hűtve tárolják. Ezzel szükségtelenné teszik a készen vásárolt, ki tudja hányszor kiolvadt-megfagyott, ki tudja milyen eredeti minőségben csomagolt alapanyagok használatát.

Milyen újdonságaitok vannak?

Elsőként emelném ki a Takaje vákuumcsomagolót, amely egy elérhető árú professzionális gép, már több száz étterem és háztartás életét tette könnyebbé Magyarországon. Ez a vákuumcsomagoló tökéletesen alkalmas zöldségek, húsok és más alapanyagok légmentes lezárására. A vákuumcsomagolás legnagyobb előnyével – nevezetesen a lényegesen hosszabb eltarthatósággal – szerencsére már sokan tisztában vannak, és nagyon jó látni, hogy egyre többen vannak, akik saját háztartásukban is napi szinten használják ezt a gépet. A gép különlegessége, hogy nem csak a szokásos vákuumtasakkal lehet használni, hanem speciális szelepének köszönhetően befőttes üvegeket és palackokat is lehet légmentesen zárni vele.

Másik termékünk nem új, sőt közel száz éves múltra tekint vissza Amerikában. A KitchenAid termékcsaládról van szó, amelynek egyre nő a hazai rajongótábora, elsősorban a 23 különböző színben (!) kapható KitchenAid robotgépnek köszönhetően. A külső alatt persze nagyon masszív gép lapul, teljesen nyugodt szívvel adunk ezekre a gépekre 5 év garanciát. Ráadásul olyan sokfajta kiegészítője létezik a gépnek, hogy nehéz olyan konyhai műveletet találni, amelyhez ne lehetne használni, legyen szó fagylaltkészítésről, tésztanyújtásról, vagy akár gabonaőrlésről.

Disznóvágáshoz tökéletes a téli újdonságunk, a kedvező árú és megbízható olasz TRE SPADE húsdaráló, amely derekasan állja a sarat nagy igénybevételkor is. Erre a húsdarálóra lehet télen kolbásztöltőt, nyáron paradicsom passzírozó kiegészítőt tenni, így ez egy nagyon praktikus eszköz egész évben. Ez a termékcsaládunk azért különleges, mert a gyártó cég több mint 100 éves múltra tekint vissza, ezáltal termékeik egyszerre ötvözik az évszázados tapasztalatot és a modern technológiát.

Mindezen termékeinket akár személyesen is meg lehet tekinteni akár a budaörsi irodánkban, akár pedig március 2-4. között a Konyhakiállításon, Budapesten a Papp László Sportarénában, a 11A jelű standon, ahol várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel.

A konyhai gépeket kényelmesen akár az otthonodba is rendelheted a www.nagykonyhaigepek.hu webáruházából.