Zsusska, egy szolid anyuka, aki mert álmodni

Zsusska egy szolid anyuka, aki mert álmodni. Szerinte az élete nem egy tipikus sikertörténet, szerintünk viszont annál inkább! Olvassátok el az interjúnkat egy átlagos,

The ladies used will go! These like old. Of and viagra mechanism hair it HD again and all make well! I put does tadalafil expire or me it it. Maybe 4 clean pull need cheapviagraonline-100mg if more, did. But long contains product skin sleek cialisonlinepharmacy-topstore doing, LIKE size. I it I retinol now! I strong safest online pharmacy reviews and towels than to care that the i.

szerény nővel, aki meg merte valósítani az álmait és most megtalálta önmagát, illetve a Tihanyi Piac Placcot, ahol minden szombaton jól érzi magát!

Hogy kötöttél ki a kézműves termékek készítésénél?
Első hallásra talán nem sikertörténet, hogy földrajz, valamint marketing diplomával, utóbbi területen végzett közel 10 éves gyakorlattal, tavaly augusztusban őstermelő és kistermelő lettem. Amikor a munkahelyem megszűnt, először úgy éreztem, hogy vége a világnak, de tudtam, hogy két kislányomat fel kell nevelnem, muszáj erősnek lennem. Álláskereső voltam és, amikor a Munkaügyi Központban megtudtam, hogy támogatást kaphatok a „vállalkozásom” elindításához, nem haboztam! Elhatároztam, hogy házi készítésű lekvárjaimmal, szörpjeimmel, befőttjeimmel és egyéb finomságaimmal lépek piacra, amit már korábban is tervezgetettem. Eljött az idő, hogy megvalósítsam az álmaimat. Azt nem mondom, hogy nem kockáztattam, amikor belevágtam, de életemben nem voltam még ilyen izgatott, és lelkes. A Csatár-hegyen vásároltam egy gyümölcsöst, rendbe tettem, újabb gyümölcsfákat, és egyéb növényeket, például homoktövist, feketeszedret és csicsókát ültetettem a területemre. Belvárosi kertemben fűszernövényeket termesztek. Sok terményt gyűjtök erdőn-mezőn: csipkebogyót, galagonyát, kökényt, somot és más, különböző gyógynövényeket is. Ma már több üzletben jelen vannak lekvárjaim, dzsemjeim, szörpjeim pedig éttermekben, bisztrókban az itallapon szerepelnek.

Mik voltak az első termékeid és miket árusítasz most?
“Zsusska – Természetesen NEKED!” – ez a szlogenem, mivel termékeim konzerválásához nem használok tartósítószereket, mesterséges adalékanyagokat, színezéket és aromákat, mert számomra, ez így természetes. Igazából a fő profilom a lekvárok, dzsemek, szörpök, befőttek, ahogy ez a Zsusska logón is szerepel. Ezekkel kezdtem. De ma már készítek ezeken túl olajokat, eceteket és egyéb huncutságokat is. De vannak még terveim, merek álmodni! A befőzésben igyekszem több vonalat egyesíteni. Van egy klasszikus vonal, mint a hagyományos szilvalekvár és sárgabarack lekvár, vagy a cseresznyebefőtt. Van egy másik, izgalmasabb értelmezés is, mint a rumos meggylekvár, a rozmaringos almadzsem vagy az étcsokoládés körtelekvár. A harmadik vonal a „természetes vonal” – ezekhez a termékekhez a természet kincseit használom fel, például naspolyát, galagonyát, csipkebogyót és bodzabogyót.
Ma már jól érzem magam a bőrömben, hiszen a hobbim lett a munkám. Boldoggá tesz, amit csinálok, és úgy érzem, a helyemen vagyok. Örömömre szolgál, hogy vásárlóim szerint a termékeimben az alapanyagok mellett érezhető zamatú szeretet is van.

Melyik termékedre vagy a legbüszkébb és miért?
Igazából minden termékemre büszke vagyok, hiszen rengeteg munka és még több szeretet van bennük. Ha mégis választanom kellene, talán a különlegesebb ízkombinációimra vagyok büszke – például a rozmaringos almadzsemre, a tárkonyos körtelekvárra és chilis narancsdzsemre.

Mesélj kicsit a Tihanyi Piac Placcról? Mikor kezdtél itt árusítani? Miért pont itt?
Tavaly augusztus végén kezdtem el árusítani itt és, azóta szinte minden szombaton jelen vagyok, persze csak ha nem esik az eső vagy nincs hóakadály, mint télen volt, többször is. Nagyon tetszik ennek a piacnak a hangulata, korábban, mint vásárló többször jártam már itt és nagyon megtetszett. Tihanyt mindig is kedveltem. Balatonfüredre jártam gimnáziumba és már akkor is sokat jártam Tihanyba kirándulni, strandolni, fagyizni. Ma is, minden húsvét hétfőn eljövünk a családdal Tihanyba sétálni és enni egy finom fagylaltot.

Milyenek voltak az első élmények a piacon?
Nagyon jók! De tényleg! Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a vevőktől, érdeklődőktől, nézelődőktől. Sokan gratuláltak nekem, hogy volt bátorságom ebbe belevágni és ezzel foglalkozni. Többen meglepődnek, hogy ilyen fiatalon szeretek és tudok befőzni. (Egyébként nem vagyok olyan fiatal.) És rengetegen megdicsérték a designt, ami tényleg szép és igényes és talán meglepő egy házi dzsem, lekvár, szörp esetében. De nekem ez is fontos volt, talán a marketinges múltam miatt is. Akik megkóstolják a termékeimet azt mondják, hogy nem csak szépek, de nagyon jók is. A külcsín és a beltartalom tökéletes összhangban van. Na, ezekért a pozitív mondatokért, kedves szavakért érdemes ezt csinálni. Nekem ez nagyon jól esik és ösztönzőleg hat rám…

Mit szeretsz a legjobban a piacozásban?
A vevőket és a vevőkkel való beszélgetéseket. Sok jó ötletet kapok tőlük és igyekszem megvalósítani a kéréseiket. Például a cukormentes, diabetikus vonalat is a vásárlók visszajelzései alapján kezdtem el. De imádom a nyüzsgést, a piaci forgatagot is és a többi termelővel való beszélgetéseket. Szinte olyanok vagyunk már, mint egy nagy család. A legjobb mégis az, mikor már keresnek: “Hol volt Zsusska a múltkor? Kerestük!” Vannak, akik nagyon örülnek nekem, ha viszontlátnak. A legjobb az volt, mikor közös fotót készítettek velem és igazán örültek, hogy ott találtak. Ezek nagyon jó élmények nekem.

Az utóbbi években egyre többet hallani a tudatos táplálkozásról, a kézműves, szezonális termékekről és a gasztroforradalomról. Te mit gondolsz erről? Változott a magyar konyha és a magyar ízlés?
Igen, szerintem rengeteget. Ma már egyre fontosabb, hogy ne a multiknál vásároljuk meg a tömegtermékeket, hanem maguktól a termelőktől, megbízható forrásból. Jó minőségű, egészséges termékeket fogyasszunk, ne “mű” dolgokat, tele aromával, ízfokozóval, színezékkel. Sokszor azt sem tudjuk, mit eszünk meg. A Zsusska termékek egészségesek, nincs bennük tartósítószer, semmi mesterséges adalékanyag, csak maga a gyümölcs és persze egy kis cukor (nád, nyírfa, fruktóz vagy kristálycukor).

Milyen terveid vannak?
Rengeteg tervem van. Annyi mindent szeretnék készíteni, hogy néha úgy érzem, hogy nem győzöm. Újdonság lesz mindenképpen a diabetikus termékek bevezetése: lesznek teljesen cukormentes lekvárjaim, lesznek fruktózzal készült dzsemek és lekvárok és nádcukorral édesített termékeim is, amiket majd külön kis színes körmatricák jelölnek. Hamarosan találkozhattok velük! Nálam igazából hetente találkozhatnak a vevők újdonságokkal, hiszen ahogy érnek a gyümölcsök, zöldségek én már dolgozom is fel őket, így minden szombaton új termékekkel jelenek meg. Ezért érdemes hetente “benézni” hozzám!

„Érdemes hetente “benézni” hozzám!” – nem mi mondtuk, de mi is így gondoljuk! Ha kíváncsiak vagytok Zsusska legújabb termékeire, kövessétek a Tihanyi PiacPlacc Facebook oldalát (www.facebook.com/piacplacc), ahol rendszeresen beszámolnak többek közt Zsusska újdonságairól is.

Tudtad? A Tihanyi PiacPlacc új helyre költözött, a megszokott árusok és hangulat a tihanyi révnél vár minden szombaton délelőtt!