Balaton Borkúria


Név: Balaton Borgaléria - Balaton Borkúria Központ

Cím: 8229 Csopak Simoga köz 2.
Telefon: +36 87 446 022 +36 30 592 1534
E-mail: info@borkuria.hu
Weboldal: www.borkuria.hu

BALATON BORKÚRIA

A Balaton Borkúria, 2009-ben nyitotta meg kapuit Csopakon, a Suly-féle házban, mely jelentős helyszíne volt a XIX-XX. századi magyar borász életnek. Az épület felújításának 3. szakasza zajlik, és még sok megálmodott elképzelés vár megvalósításra.

A kúria első részében borszaküzletünk és gasztronómiai partnereket kiszolgáló nagykereskedelmi egységünk működik. Kínálatunkkal lefedjük a balatoni borok gazdag fajtaválasztékát: 6 borvidék 200-féle borát találhatják meg polcainkon. Célunk, hogy a Balaton Borrégió területén megtermelt összes borfajtát bemutassuk vásárlóinknak. Kóstolási lehetőséggel, szakszerű kiszolgálással segítjük vendégeink döntését.

60 fős kóstolótermünk és 40 fős, hangulatos teraszunk borbemutatók, borversenyek, egyéb szakmai események kedvelt helyszíne. A jól kiépített technikai háttérrel (hangosítás, projekor, wifi) konferenciák, workshopok, tréningek számára is megfelelő helyet kínálunk. Egész évben színes programokkal, borhoz kapcsolódó kulturális rendezvényekkel várjuk az érdeklődőket. Családi események, baráti összejövetelek számára ideális helyszínt biztosítunk, s otthonául szolgálunk férfi és női borklubjainknak.

Májustól-októberig minden szombaton, ökopiaccal várjuk az érdeklődőket. Tágas, hangulatos udvarunkon a balatoni térség lelkes kézművesei kínálják saját készítésű teremékeiket (házi sajtok, lekvárok, szörpök, méz, pékáru, kézműves textíliák, kerámiák, füstölt húsok, füstölt pisztráng, kürtös kalács, kemencés lángos stb.). Mindezek mellett természetesen megvásárolhatják a régió legjobb bormanufaktúráinak kiváló kézműves borait is.

Partner-pincészeteinkkel kitűnő kapcsolatot építettünk ki az elmúlt évek során. Folyamatosan kóstolunk, képezzük magunkat és keressük a még kevésbé ismert, de jó termelőket, akik alázattal végzik munkájukat, valamint azokat a vendéglátóhelyeket, melyeknek beszállítói lehetünk.

Gasztronómiai partnereink nálunk kényelmes körülmények között, kedvező áron, állíthatják össze és vásárolhatják meg az általuk megálmodott termék-portfoliót. Szakértő segítségünkkel, mindig izgalmas, egyedi balatoni borlapot nyújthatnak át vendégeiknek. Rövid piaci jelenlétünk ellenére egyre nagyobb számú étterem és borszaküzlet található folyamatosan bővülő vevőlistánkon.

Szolgáltatásaink
borbarát vendégeink részére
– Balatoni borok értékesítése. Alkalmi, fadobozos díszcsomagolás, egyedi borcímke.
– Pincelátogatások, bortúrák, ültetvény bejárás a Balaton Borrégió teljes területén, igény szerint szállással, transzferrel, hideg és meleg helyi ételekkel.
– Kellemes hangulatú borkóstolók, borbemutatók a Balaton Borgalériában és a Balaton Borkúriába, de akár külső helyszínen is.
– Bor-kurzusok szervezése tanulni vágyó borbarátok számára.
– „Házhoz megy a borszakértő”: bortanácsadás, ételekhez illő borajánlás. Fontos vacsorák, baráti összejövetelek alkalmára elvisszük, és szakszerűen bemutatjuk a Balaton Borrégió borait.
– „Balatoni Borfutár” szolgálat!
– Kitelepülések: privát és céges rendezvények boros hátterének biztosítása.

Szolgáltatásaink
viszonteladók részére

– Balatoni borok nagykereskedelmi értékesítése a térség legszélesebb kínálatával.
– Szakszerű tanácsadás a portfolió összeállításához.
– Egyedi „Balatoni Borlap” készítése.
– A „Ház bora” kiválasztása, igény esetén egyedi címkével való ellátása.
– Pincérek, felszolgálók részére borismereti képzések.
– Kitelepülések, rendezvények boros hátterének biztosítása.

We cannot display this gallery