A Tihanyi Piac Placc minden szombaton Rád vár

Ugyan a TV-ből egyre másra azt halljuk, hogy a nagy áruházakban vásárolni egyszerű és jó. Az áruházak konyhai munkánkat segítve előválogatják a termékeket és nem olcsót, hanem olcsón árulnak, mégis… Mi inkább piacra járunk.

De, hogy miért is jó egy piac?

Azért, mert a termelőtől közvetlenül tudunk vásárolni és el tudunk beszélgetni a termék készítőjével, az alapanyagokról, a készítésről. Akár ez is lehet egy jó indok…

Vagy, mert mielőtt megvennénk az ínyencségeket mindent meg tudunk kóstolni? Ez is jó érvelésnek tűnik…

Esetleg, mert a piac nem egy rideg áruház, hanem árusok forgataga, rengeteg emberrel, nyüzsgéssel, étellel-itallal, kötetlen, baráti hangulattal, tömve ismerősökkel vagy ismeretlen barátokkal, gasztronómia iránt érdeklődőkkel? Egy olyan hely, ahol ehetünk-ihatunk, reggelizhetünk, uzsonnázhatunk, ebédelhetünk friss sonkát-sajtot, kolbászt, lekvárt, kenyérlángost, kürtöskalácsot, rétest, kalácsot, zöldséget, gyümölcsöt? Egy hely, ahol az ételen és italon kívül egy élményt is kapuk? Közeledünk a jó válasz felé…

Mégis, a legjobb indok arra, hogy piacra járjunk, annak utánozhatatlan hangulata, az összekötő és összetartó ereje. Hiszen kell egy hely, ahol összefutunk régi és új barátokkal, ahol megkérdezzük, hogy hogy van a másik, ahol együtt tudunk enni-inni és emellett a kamránkat-hűtőnket is könnyedén megtölthetjük.

Ebben hiszünk mi és ezért nyitjuk meg minden szombaton 8 és 13 óra között termelői és kiskereskedelmi piacunkat. A tavasz megérkezett, lassan elkezdődik a vitorlás szezon, a „Balatonozás” és a szombati piacozás időszaka. A Piac Placc minden szombaton töretlen lelkesedéssel várja vendégeit illetve folyamatosan várjuk új árusok jelentkezését is.

Mert hisszük, hogy egy közösséghez tartozni jó. És mert egy piac, képes összekovácsolni az embereket.

 

Tihanyi Piac Placc

8237, Tihany Akasztó domb

Nyitva tartás: minden szombaton 8-13 h között

Elérhetőség: https://www.facebook.com/piacplacc

http://www.tihanyregio.hu/tihanyi-piac-placc