Barth nyergesmester

Szolgáltatás: nyeregkészítés

Név: Barth Róbert

Cím: 8551 Nagygyimót, Pusztagyimót major
Telefon: 06/20-51-888-31
E-mail: barth@nyergesmester.hu
Weboldal: www.nyergesmester.hu

Nyergeinket átlagos lovakra készítjük, s a fő cél, hogy a lovas minél közelebb kerülhessen a lóhoz. Ha szükséges, a nyerget egyedileg lóra is igazítjuk. Termékeink fejlesztése során jónevű nyerges cégek (úgymint: Stübben, Passier, Kieffer) tapasztalataiból is bátran merítünk.

Angol típusú nyergek:

A vázat rugalmas, nem nyúló ejtőernyős hevederrel húzzuk fel, erre egy rugalmas, de alaktartó hab kerül. Ennek köszönhetően az ülés huzamos használat során is kényelmes marad. A Barth nyergekhez kiváló minőségű, angol import bőröket használunk fel. A nyeregpárna kártolt tiszta gyapjúval van kitömve, mely puha,egyenletes felfekvést biztosít. A párna újratömése idővel szükségessé válhat.

A váz:

2005-től minden nyergünkre 10 év vázgaranciát vállalunk! A sorszámozott vázak saját műhelyünkben készülnek.

Anyaguk rétegelt bükk. Az első kápa süllyesztett acél erősítéssel készül, amely így gyakorlatilag törhetetlen. A váz hosszanti vasalata lézerrel ívre vágott acélrugó pár, amely kellő átlós rugalmasságot ad az ülésnek. Minden nyergünket Herm. Sprenger rozsdamentes lakattal szereljük fel, melyet a vázba süllyesztünk, így a kengyelszíj csat nem nyomja a lovas combját.