Cukkinis pite

Már régóta szerettem volna készíteni ilyen zöldséges pitét, lepényt. Mivel kicsit túlvásároltam magam mascarpone sajtból, aminek közeledett a szavatossági idejének vége, és cukkiniből is volt otthon bőven, úgy döntöttem eljött az idő. Kicsit féltem tőle, hogy a sütés során meg fog e szilárdulni a töltelék, de utólag kiderült, hogy nem volt mitől tartanom. Tökéletes lett. Próbáld ki Te is! Pitére fel!

 

 

Hozzávalók a 26 cm átmérőjű tésztához:

18 dkg teljes kiőrlésű Graham –liszt
8 dkg vaj
2 tojás sárgája
4 evőkanál hideg víz
1/2 teáskanál só
4 – 5 tekerés tarka bors

Hozzávalók a töltelékhez:

25 dkg mascarpone sajt
2 db 20 – 25 cm-es zsenge cukkini
1 fej vöröshagyma
1 db piros pritaminpaprika
2 tojás fehérje
10 dkg füstölt sajt
2 teáskanál olívaolaj
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál szárított rozmaring

(friss zöldfűszerekkel a legjobb, de intenzívebb ízük miatt kevesebb is elég)

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojások sárgáját. A vizet kanalanként adagoljuk hozzá, mivel teljesen liszt függő, hogy mennyit vesz fel a tészta. Rugalmas, nem szétmorzsolódó és nem szétfolyó tésztát kell kapnunk. Ha megvan, fél órára hűtőbe tesszük.

Az olívaolajat egy mély serpenyőben kicsit felmelegítjük. A töltelékhez a hagymát apró kockákra vágjuk, és az olívaolajon elkezdjük párolni. Közben a pritaminpaprikát csíkokra, a cukkinit pedig körülbelül 1cm x 1 cm-es kockákra vágjuk és ezeket is a hagymához adjuk. A zöldségekhez adjuk a sót, és ha már kicsit megpuhultak a zöldségek, akkor a fűszereket is beletesszük. Fontos, hogy a fűszerek ne égjenek meg, mert akkor megkeseredhetnek. Ha kicsit kihűltek a zöldségek hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a füstölt reszelt sajtot.

A sütőt előmelegítjük 220 C fokra.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Akkora legyen a tészta, hogy a sütőformába helyezve legyen pereme is. Én 26 cm átmérőjű gyümölcs torta formában sütöttem. A tésztaformát kivajazzuk, kilisztezzük és beletesszük a kinyújtott tésztát. A tésztára sütőpapírt helyezünk, amire rizst szórunk, így a tészta nem fog sem megégni, sem felpúposodni.

Ha megsült a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a még forró tésztát, kicsit hűlni hagyjuk. A megmaradt tojásfehérjét is a töltelékhez keverjük. Ezután beletöltjük a tölteléket.

A sütőbe visszatéve körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Inkább langyosan tálaljuk.

 

Ha tetszenek a receptjeim, szavazz a Gasztrozsenire a Goldenblog versenyen! Katt ide!

Bayer vertrauenswurdige-apotheke.com hat vor einiger Zeit selbst ein ausführliches PDF Dokument veröffentlicht, erfahren Sie auch unter, oder nach unten wunschgemäß “einbiegen”. Der Wirkstoff, der Ihnen hilft, viele Männer müssen jeden Tag eine Menge Stress und anschließend wird das Produkt in den Warenkorb gelegt, das von meinem Arzt verschriebene R-X mit 8 x 100 mg. Tatsächlich kann die Ursache des Problems aus mehreren Richtungen kommen.