Tata, a vadludak városa télen – idén is lesz Vadlúd Sokadalom

Programajánló , Ősz 2022

Évente több százezer vadlúd telel hazánkban, egyik legnagyobb telelőhelyük a tatai Öreg-tó, ahová ilyenkor ellátogatni páratlan élmény. Ki ne emlékezne gyerekkorából Nils Holgersson csodálatos utazására a vadludak hátán? Most nem kell a tundrák vidékéig menni, ha látni szeretnénk őket, ugyanis nemrég érkeztek meg hozzánk és ha most ellátogattok Tatára, megleshetitek őket. 

22. Tatai Vadlúd Sokadalom – november 26.

Idén 22. alkalommal, november 26-án rendezik meg a Tatai Vadlúd Sokadalmat, mely a tavon pihenő több, mint 30 ezer madár köszöntésének hagyományos ünnepe. Az északi tundrákról minden évben visszatérő madarak nagy utat tesznek meg, melyet a Magyar Madártani Egyesület és a Duna-Ipoly Nemzeti Park is folyamatosan nyomonkövet. Ennek apropóján november 19. és december 18. között vadlúd megfigyelő programokat szerveznek.
Tatai vadlúd sokadalom

Fedezd fel az egész várost!

A vadludak a napfelkeltével elindulnak élelmet keresni, majd délután, sötétedéskor térnek vissza tömegesen. Természetesen napközben is el lehet csípni őket, de a tömeges vonulást hajnalban vagy délután lehet látni. Érdemes ezért úgy tervezni, hogy az egész napot töltsétek a városban és fedezzétek fel, melyhez jószívvel ajánljuk Komondi Ágnes Tatakönyvét (képes könyvbemutatónkat itt találod). Ha eddig nem szeretted az útikönyveket, akkor ezt feltétlen szerezd be és garantáljuk, hogy másképp fogsz ezentúl gondolni erre a műfajra. 

Hirdetés
Tata vadlúd sokaladalom - Öreg-tó - Komondi Ágnes: Tatakönyv részlet

Tata nemcsak vadludakban, vizekben és gyönyörű épületekben gazdag, hanem gasztrokalandokban is. Ebédelhettek Michelin csillagos étteremben vagy betérhettek egy több száz éves malomból átalakított csodálatosan hangulatos étterembe az Öreg-tó partján, a Malom és Kacsába is. Jó vadlúdlest kívánunk!

Részletes program: www.vadludsokadalom.hu
Fotók: Komondi Ágnes 

Neked ajánljuk